Video : Tipsbladet
Superliga

Ny nedtur for FCK: Historisk overhaling af FC Midtjylland

Siden Matthew Benham købte sig ind i FC Midtjylland, har klubben hentet flere point i Superligaen end FC København.

Det seneste halvandet årti har FC København været Superligaens dominerende hold, men FC Midtjylland har indledt et frontalangreb på FCK's magtposition. Siden Matthew Benham overtog FCM, har de to klubber hentet lige mange mesterskaber, og nu har FCM overhalet rivalen i antal point i alt i perioden.

Fra begyndelsen af 2014/15-sæsonen og til nu har FC Midtjylland spillet 219 kampe og hentet 441 point. FC København har spillet lige så mange kampe, men hentet ét point færre, altså 440. 

Magtbalancen målt på point tippede efter den seneste Superliga-runde, hvor FCM slog AGF med 2-1, mens FCK tabte med samme cifre mandag aften til Randers FC.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Krisen er kolossal i FC København

Den milepæl er FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, svært tilfreds med.

- Jeg er da sindssygt stolt over, at vi er kommet ét point foran FC København i den samlede ligastilling i den periode, hvor Matthew har været ejer, siger han til tipsbladet.dk.

- FC København er en kæmpe magtfaktor i dansk fodbold, og de har i den grad siddet på mesterskaberne og de gode placeringer i en lang periode. At vi nu er ét point foran i perioden, siden Matthew kom ind i klubben, siger noget om, at vi gør noget rigtigt.

- Alle kan have én god sæson og ét godt kuld, men at der her er tale om næsten seks en halv sæson, hvor vi altså nu er foran FC København på point, det siger noget om, at projektet fungerer. Det har fungeret med de nye idéer, Matthew kom med, for eksempel omkring big data, i kombination med alt det, der allerede var opbygget i FC Midtjylland.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 9. spillerunde

Forskellen er stadig så lille, at balancen kan tippe igen på søndag, men Steinlein hæfter sig ved, at FC Midtjylland uanset hvad er jævnbyrdig med FC København over en lang periode.

- Det kan jo godt være, FC København overhaler os igen i næste weekend, men den her stilling siger i hvert fald noget om, at FC Midtjylland og FC København over en lang periode har været jævnbyrdige, og vi nu er gået foran, i hvert fald med et point. Jeg er så glad på vores ansattes, frivillige og hele regionens vegne, siger han.

Den samlede pointhøst i periode ser således ud:

Kilde: Superstats. Tallene medregner ikke playoffkampe, hverken til Europa eller 1. division.

Med til historien om tallene hører selvfølgelig, at nogle hold har spillet flere kampe end andre. Derfor har enkelte klubber et højere pointgennemsnit end andre, der ellers har et højere antal samlet point.

For de 12 hold, der aktuelt er i Superligaen, ser stillingen fra begyndelsen af 2014/15 således ud:

I evighedstabellen for hele Superliga-æraen er FC København fortsat urørlig med mere end 50 point flere end nummer to, Brøndby IF. Her er FC Midtjylland, der først rykkede op i Superligaen ni år efter ligaens stiftelse, nede på femtepladsen.

Læs også:Ville score mod FCK: Det lå i baghovedet på mig

Læs også:Kalder FCK "en skandale": Jeg har aldrig set dem så dårlige

Læs også:Optakt: AFC Ajax - FC Midtjylland