Spilforslag til SL: Mestrene slår afbudsramte AaB
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Spil

Spilforslag til SL: Mestrene slår afbudsramte AaB

Det gør ondt på AaB, at nordjyderne er uden både Pedro Ferreira og Oscar Hiljemark.

Lørdag 16.00
FC Midtjylland – AaB
1
1,77 @ Bethard

Ajax viste tydeligt forskellen på europæisk og dansk topfodbold, da holdet onsdag slog FC Midtjylland med 3-1. Midtjyderne har dog før vist, at man formår at rejse sig efter nederlag i Champions League: både Brøndby og FC København er tidligere blevet besejret efter tab til henholdsvis Atalanta og Ajax.

AaB viste endnu en gang, at holdet er bedre til at spille kampe end afgøre dem. Kun Randers FC og AC Horsens er mindre effektive foran målet end AaB, der ellers kan fremvise et af ligaens mest interessante arsenaler af offensivspillere.

Og for at gøre ondt værre, må nordjyderne her undvære sæsonens vel nok bedste spiller i karantæneramte Pedro Ferreira, mens den lige så vigtige makker på midtbanen, Oscar Hiljemark, sidder ude med en skade. Det er en mindre katastrofe over for et solidt hold som FCM, der dog selv er uden corona-isolerede Jens-Lys Cajuste og skadede Junior Brumado, mens Paulinho er tvivlsom.

Fraværene rammer hårdest på et AaB-hold, som får det svært på udebane mod et topmatchet mesterhold. Odds 1,77 på 1-tallet virker højt sat.

Søndag kl. 14.00
AC Horsens – Vejle
Under 2,5 mål
1,95 @ NordicBet

Det er fortsat et åbent spørgsmål, hvem der skal score målene for AC Horsens, som har vekslet 32 skud på mål til fem scoringer i sæsonens første ni kampe. Mindst lige så foruroligende er det, at defensiven slet ikke har klikket som under Bo Henriksen. AC Horsens har derfor stadig sæsonens første clean sheet til gode.

Det sidste taler selvfølgelig ikke for en kamp med færre end tre scoringer. Det er dog bemærkelsesværdigt, at Vejle har scoret en tredjedel af holdets mål på dødbolde og hovedstød, der traditionelt er et område, hvor AC Horsens er stærke.

Vejle er da også kommet lidt ned på jorden efter den gode start med ét point og én scoring som udbytte af de tre seneste kampe. Det kan måske få holdet til at gå mere afventende ind til kampen her ud fra en tanke om, det først om fremmest handler om ikke at indkassere mål. Odds 1,95 ligner en pæn betaling for en kamp uden alt for mange mål.