Video : Tipsbladet
Superliga

VB-profil føler sig i dårlig form: Jeg er kritisk over for mig selv

Vejle-keeper Indy Groothuizen indrømmer, at oprykkerne er nede i en bølgedal efter ét point i de seneste fem kampe, og han tager sin del af ansvaret.

Efter 6. runde lå Vejle Boldklub nummer ét i Superligaen, men siden er det ikke gået godt for oprykkerne.

De seneste fem kampe har kun givet ét point, så VB er dalet til tiendepladsen i ligaen. Fredag aften møder holdet Randers, der startede den dårlige stime ved at vinde 3-0 i Nørreskoven - og det bliver en vigtig kamp.

- Vi har ret desperat brug for en sejr, siger keeper Indy Groothuizen til Tipsbladet.

- Jeg synes stadig, vi har nok point i forhold til, hvor mange kampe vi har spillet, men det er et faktum, at vi ikke spiller så godt lige i øjeblikket. Randers er i bedre form end os lige nu – næsten alle hold er i bedre form end os lige nu – og vi tabte 3-0 på hjemmebane, så vi har brug for hævn. Jeg tror stadig på, at vi kan slå alle hold i ligaen. Vi kan måske også tabe til alle hold i ligaen, men det her er en mulighed for at begynde at vinde igen, siger den hollandske målmand, der også tror på sejren.

Læs også:FCM-spillere i diskussion om straffespark: Der var ingen tvivl

- Jeg er ret sikker på, at efter fem dårlige kampe har vi fundet vores svage side, og vi har fundet ud af, hvad der gik galt i de kampe. Vi får en frisk start på fredag, siger Groothuizen, der, af taktiske årsager, ikke vil for meget ind på, hvad den svage side så er.

Til gengæld indrømmer målmanden, at han selv kan gøre det bedre.

- Jeg ved ikke engang, om jeg kan sige, jeg er i dårlig form, men det føles sådan. Når man har lukket næstflest mål ind i ligaen, skal man som keeper se på sig selv, og det gør jeg, siger målmanden.

Han har spillet alle sæsonens Superliga-minutter og har indkasseret 21 mål. Kun Lyngby er dårligere med 27. Det er Indy Groothuizen opmærksom på, og han gør alt, hvad han kan, for at fine topniveauet.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

- Jeg ser en masse video og træner de ting, jeg kan forbedre lige nu. Faktum er, at vi har fået seks straffespark imod os, og jeg har ikke reddet ét af dem. Det kan man kalde uheld, men jeg vil hellere påtage mig skylden. Ved alle mål bliver der lavet fejl, men jeg vil helst kigge på mig selv.

-  Efter sidste år havde alle nok høje forventninger til mig, for jeg havde en rigtig god sæson. Jeg har ikke noget svar på, hvorfor jeg ikke har nået samme niveau som sidste år. Jeg ønsker det mere end nogen anden – mere end fansene, mere end holdkammeraterne – så det eneste, jeg fokuserer på lige nu, er at være kritisk over for mig selv og træner hårdere nogensinde.

- Jeg ser meget video, ikke kun af mig selv men også af målmænd, jeg ser op til, og jeg er 100 procent sikker på, at på et tidspunkt vil det betale sig. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at det bliver fredag – jo hurtigere desto bedre, siger Indy Groothuizen.

Vejle møder Randers fredag klokken 19.00 i årets næstsidste runde. Den efterfølgende runde er der bundkamp, når vejlenserne med Superligaens næstdårligste forsvar besøger Lyngby med det dårligste.

Læs også:Video: FC Midtjylland på pointjagt for Danmark

Læs også:Midtbaneprofil tilbage: Sådan starter FC Midtjylland mod Liverpool

Læs også:FCM-direktør: Vi kunne have været et meget alvorligt sted uden CL