Video : Tipsbladet
Superliga

FCK til Dubai: Mener I virkelig det seriøst?

Ud over at gøre logoet gult og blåt og erstatte Leo med en brønd kunne FC København næppe have jokket mere på deres egne fans end ved at tage på træningslejr i Dubai.

- FCK har aldrig haft andre motiver end at træne optimalt op til forårssæsonen, men vi forstår og respekterer, at det er et stærkt ønske fra vores fans, at vi finder en anden løsning. Det har vi valgt at lytte til.

FCK-fans kunne nok ønske sådan en melding fra ledelsen efter de seneste dages shitstorm omkring den kommende træningslejr i Dubai.

Men ordene stammer fra januar 2019, hvor FC København efter et par års pres opgav træningslejren i Dubai på grund af De Forenede Arabiske Emiraters ekstremt betændte forhold til alle former for menneskerettigheder.

Emiraterne var også dybt involveret i en modbydelig stedfortræderkrig i Yemen, hvor Emiraterne og Saudi-Arabien sammen med deres blok af allierede kæmper mod den helt store rival Iran og deres proxy-styrker.

Og det er De Forenede Arabiske Emirater, hvor Dubai er det førende emirat næst efter endnu rigere Abu Dhabi, sådan set stadig.

Alligevel har FC København valgt at lægge klubbens træningslejr i januar i Dubai med henvisning til, at corona-epidemien gør det umuligt at tage på lejr i Portugal og snart sagt alle andre steder end netop Dubai.

Fansene er rasende
Forklaringen om sportslige hensyn har fået sådan cirka nul opbakning fra fansene. Her er nogle få reaktioner fra sociale medier efter offentliggørelsen.

Ja selv i fodboldverdenen, hvor omertaen ellers lever i bedste velgående og benhårdt styrer, hvad man må sige om især andres affærer, er FCK's beslutning så uforståelig, at Hobros Simon Skou Jakobsen reagerede på sociale medier og i Tipsbladet.

- Jeg synes, det er meget besynderligt og i den grad vagt, at man aflyste træningslejren i Dubai på grund af forskellige menneskesyn, og nu, fordi det er en mærkelig situation med corona, tager de derned alligevel, siger Simon Skou Jakobsen.

Er to træningskampe virkelig det værd?
Det skal nok passe, at Dubai er den lettest tilgængelige, gode, destination for en træningslejr.

Men ud over at gøre logoet gult og blåt og erstatte Leo med en brønd kunne FC København næppe have jokket mere på deres egne fans end ved at tage på træningslejr i Dubai.

Ét er alle problemerne med menneskerettigheder og luftvåbenets bombninger i Yemen, der også rammer civile og i sidste uge fik Human Rights Watch til igen at opfordre USA til en våbenboykot af FAE.

Læs også:AGF holder træningslejr hjemme: Det er uforsvarligt at rejse ud

Men det, der virkelig ser ud til at 'trigge' FCK-fansene er, at klubben jo allerede havde lyttet til fansene og fravalgt FAE.

Man ville netop ikke vil forbindes med et land, der har tre gange så mange migrantarbejdere som Qatar og ifølge menneskeretsorganisationer behandler dem endnu ringere end de kommende VM-værter.

Og alle de der tamme bortforklaringer med Tyrkiet, med danske virksomheder, der rask væk handler med FAE, med at man da ikke ved noget om problemerne i FAE sammenlignet med Qatar, de holder altså bare ikke, hvis man ellers har en fungerende internetforbindelse og mener det der med, at en fodboldklub også er mere og andet end en bundlinje i årsregnskabet.

Læg dertil, at 80 procent af Danmark er tæt en nedlukningen og hele landet meget vel kan være det til juleaften, og FC København så netop der vælger Dubai, fordi man på den måde kan snørkle sig udenom coronarestriktioner.

Det virker godt nok forfejlet at tage en ekstremt kynisk forretningsbeslutning, som det her er, netop hvor alle fansene og resten af landet skal holde for.

Superliga-konkurrenterne tager ikke til Dubai, ja der er vel næppe andre, der overhovedet tager udenlands, og det er godt nok svært at overbevise nogen om, at det virkelig ikke skulle have været muligt at låne nogle ordentlige faciliteter i nærområdet, nu hvor træningsbanerne åbenbart ikke dur (det var der i øvrigt en eks-manager, der talte om tidligere i år).

Måske er det bare mig, der er dum, men jeg forstår simpelthen ikke, hvad man har forestillet sig at signalere i denne sag, og med hvilket formål.

Vil man vise, at man stadig er Danmarks internationale klub, der går de ekstra meter for at vinde på banen, koste hvad det vil?

Det kan være, vinderen ende med at have ret, og at noget er tilgivet fra klubbens egne fans, hvis FC København vinder mesterskabet til maj. Men lige nu er det godt nok svært at se, hvordan det her ikke skulle være et af årets største selvmål i dansk fodbold.

Læs også:Uforstående fanklub blander sig i FCK-debat: Find et alternativ

Læs også:Kvist forsvarer udskældt beslutning: Det var Dubai eller ingenting

Læs også:William Kvist forklarer sig: Hvad med Tyrkiet og Polen?