Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-fætre kendte ikke hinanden: Mødtes til kamp

To purunge offensivspillere fra samme familie er begyndt at markere sig i Superligaen i denne sæson.

Det er ofte noget særligt at se familiemedlemmer møde hinanden på banen i professionel fodbold, eller når tv-kameraerne filmer op på tribunen til fædre, mødre, søskende og i nogle tilfælde bedsteforældre.

I Superligaen markerer Casper Højer Nielsen sig som stærk back i AGF, og selvom han dermed ikke spiller samme position, endsige sparker med samme fod som sin far Lars Højer Nielsen, vil mange huske eller kunne finde Lars Højers helt forrygende frisparksmål fra 90'erne, som sønnen også har i sit repertoire. 

Og i FC København sidder farmand Per Wind på bænken og ser sønnen Jonas Wind gøre en fin karriere for både FCK, hvor Per Wind arbejdede som målmandstræner i mange år og i dag er holdleder, og på det seneste også på landsholdet, hvor den yngste Wind var med i november og scorede mod Belgien.

Læs også:Optakt: AC Horsens - AGF

Og så er der familien Tengstedt, hvor grandfætrene Kim Tengstedt og Thomas Tengstedt spillede for henholdsvis AaB og Viborg med nogle års mellemrum, og som i dag kan se deres sønner Søren og Casper spille Superliga-fodbold for henholdsvis AGF og AC Horsens.

Da Søren Tengstedt er skadet, kommer han ikke i aktion mod AC Horsens Casper Tengstedt, når AGF og Horsens mødes i Superligaen i weekenden og igen midt i næste uge i pokalturneringen.

Men de to er gode venner, og de lærte hinanden at kende til en fodboldkamp, fortæller Horsens' Casper Tengstedt.

Læs også:Skal have spilletid: AGF udlejer ung kantspiller til 1. divisionsklub

- Jeg kan ikke huske helt præcis, hvornår det var, men vi var ikke så gamle. Søren spillede i Nibe, og jeg spillede i Viborg Søndermarken, og så var vi til det samme stævne, hvor jeg lagde mærke til ham og sagde til de andre, at han var ret god ham fra Nibe. Og så sagde min far: "Nu skal du høre, du er faktisk i familie med ham, og det hænger sådan og sådan sammen..." Så gik det stille og roligt derfra, vi faldt i snak sammen til nogle fodboldstævner og begyndte den kontakt, vi stadig har den dag i dag, siger Casper Tengstedt.

Hør meget mere om historien i videoen foroven, hvor Tipsbladets journalist bag historien, Thomas Pyndt, fortæller om processen sammen med chefredaktør Troels Bager Thøgersen og journalist Sebastian Stanbury, der også kommer ind på, hvad det er, familie betyder i professionel fodbold.

Læs også:Lyngby og Horsens deler i Superligaens bundbrag

Læs også:Overblik: Superliga-klubber bliver i Danmark - undtagen FC København

Læs også:FCK til Dubai: Mener I virkelig det seriøst?