Video : Tipsbladet
Superliga

Ny stil i FC Nordsjælland: Det handler om spillertyperne

FC Nordsjælland har spillet på en noget anden måde i år, og det skyldes blandt andet Kamaldeen Sulemana og de andre profiler.

FC Nordsjælland har gennemgået et mindre skifte i spillestil i denne sæson, og cheftræner Flemming Pedersen forklarer over for Frederiksborg Amts Avis, at det mest af alt skyldes spillerne.

For mens FC Nordsjælland i årevis har været synonym med høj boldbesiddelse, et sikkert pasningsspil og målrige kampe, har det ikke altid været tilfældet i år.

Læs også:Overblik: Superliga-klubber bliver i Danmark - undtagen FC København

Ifølge superliga.dk's statistikker har FC Nordsjælland i gennemsnit kun bolden 49 procent af tiden af deres kampe, hvilket er ottendemest i Superligaen, mens de også er nummer otte i antal afleveringer i denne Superliga-sæson. Til gengæld har kun tre hold indkasseret færre mål end dem.

Og den stilændring skyldes ikke mindst, at profilerne nu er anderledes spillere, siger cheftræneren.

Læs også:Lærepenge og de rigtige millioner: Det tager FCM med fra Champions League

- Det handler om de spillertyper, vi har. Nogle af vores spillere er meget levende - på godt og ondt. Og der kigger vi meget på den enkelte spillers styrker. Vi skal ikke have Abu Francis, Atanga eller Kamaldeen til at spille for meget kontrolleret. Mens de er unge og opportunistiske, så skal de slippes løs. Så kan de lære at være mere kontrollerende senere, siger Flemming Pedersen til Frederiksborg Amts Avis.

FC Nordsjælland er aktuelt nummer seks i Superligaen med 16 point efter 11 runder. 

Læs også:Table of Justice: FCM fjernet fra tronen - Brøndby og Sønderjyske ude af top 6

Læs også:Superligaens bedste: SønderjyskE øger afstanden i toppen

Læs også:Tidligere Superliga-profil med Champions League-erfaring kan hentes gratis