Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Lyngby Boldklub - Vejle Boldklub

Endnu en af de meget vigtige kampe for hjemmeholdet, der hidtil har haft det meget svært i Superligaen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #lbkvb #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
De har bare tre point efter 12 kampe i Superligaen, og nu er det sidste chance for at få en sejr i efteråret. Klubben ligger sidst, tre point efter AC Horsens, og så er der hele 11 point op til Vejle Boldklub, der er nummer 10 i rækken.

Så opgøret mod netop Vejle er af enorm betydning for Lyngby, og Vejle kommer også til opgøret i ringe form, hvorfor der altså er en mulighed for Lyngby og den midlertidige træner Carit Falch.

André Riel skal være gået på en tidlig vinterferie, så han er ikke med i opgøret mod Vejle. Frederik Gytkjær var ikke med i midtugens pokalnederlag til SønderjyskE, men han er udtaget til opgøret mod Vejle og kan altså komme i spil igen.

Vejle Boldklub:
De startede Superligaen så godt og lå på et tidspunkt nummer et, men oprykkerne har ramt muren i dansk fodbolds bedste række.

De sidste seks Superliga-kampe har bare kastet et enkelt point af sig, og man har tabt fire i streg, så der er i den grad noget at rette op på, når holdet gæster Lyngby.

Constantin Galcas tropper vandt i midtugen med 3-2 ude over Hvidovre og tankede altså både selvtillid og spillede sig videre i den danske pokalturnering.

Læs også:Helt oppe i det røde felt: Riddersholm uddelte sviner i pausen

Nu skifter fokus så igen til Superligaen, hvor det vil være vitalt med tre point i Lyngby. Vigtigst er det dog, at man ikke taber, så hjemmeholdet får tanket noget selvtillid til forårssæsonen i Superligaen.

Mads Greve måtte stå over mod Hvidovre og gør det igen mod Lyngby, og ude var også både Kevin Yamga og Tobias Mølgaard. Sidstnævnte er dog blevet klar til at spille igen.

Karantæne:
Lyngby Boldklub: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Tshiembe, Winther, Hamalainen - Hebo, Rømer, Torp - Gammelby, Nielsen, "Greko" Jakobsen

Vejle Boldklub (4-3-3): Groothuizen - Mølgaard, Ojala, Milosevic, Amundsen - Gundelund, Ezatolahi, Schoop - Sousa, Faghir, Mucolli

Profilen:
Spiller Wahid Faghir sin sidste kamp som Vejle-spiller søndag? Stortalentet, 17 år, er blevet bedre og bedre, som efteråret er skredet frem, og han har scoret tre gange og lagt op til to mål i de 12 kampe, han har spillet. Der er interesse fra udenlandske adresser.

Vidste du, at..:
Sidst de to klubber i Lyngby i Superligaen, gik det målamok. Dengang vandt Vejle Boldklub med 5-2 ude over Lyngby, efter mål af Jan Sønksen, Calle Facius, Tommy Schram og to gange Ulrik Balling. Der var bare 615 tilskuere til det underholdende opgør, der blev spillet den 3. marts 2002.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Randers FC

Dom:
Der venter et spændende opgør mellem to klubber, der har brug for point. Ingen tvivl om, at det er hjemmeholdet, der har mest behov for tre, mens udeholdet godt kan leve med et enkelt.

Lyngby har stadig sæsonens første sejr til gode, men får gode muligheder i opgøret mod et Vejle-hold i dårlig form.

Vi tror dog, at de to hold i sidste ende spiller 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Carit Falch savner fundementale ting: Det er vi nødt til at tage alvorligt

Læs også:Brøndby passer på Fremad Amager: Husker hvem de slog ud sidste år

Læs også:Så giftig er han: Se Kabas superstatistik mod FCK