Video : Tipsbladet
Superliga

OB-ekspert: Jeg tror ikke en døjt på, at Jakob Michelsen bliver

Jakob Michelsen kommer på ingen måde til at forblive OB-træner resten af sæsonen. Sådan lyder det fra fynsk sportsredaktør, som dækker Superliga-klubben tæt.

Mange havde regnet med, at OB ville fyre Jakob Michelsen i den nuværende vinterpause, men det bliver i første omgang ikke facit i den fynske Superliga-klub. Der er dog lagt op til en snarlig skilsmisse mellem OB og cheftræneren. 

Tirsdag har fynboerne meddelt, at Jakob Michelsen forlader klubben til sommer, når hans kontrakt udløber. OB begrunder beslutningen med, at man vil have en trænerprofil, "der kan skabe mere stabilitet og bedre resultater".

Med andre ord beholder OB altså i første omgang en cheftræner, som ledelsen ikke mener skaber gode nok resultater. 

Den mission er dødsdømt, lyder det fra Leif Rasmussen, der er sportsredaktør på Fyens Stiftstidende og har fulgt OB tæt i adskillige år.

- Der er intet overraskende i, at Jakob Michelsen ikke får forlænget sin kontrakt, og jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke tror en døjt på, at han forbliver OB-træner helt frem til sommer. Det tror jeg ikke, han selv er interesseret i. Han er dead man walking i OB, siger Leif Rasmussen til tipsbladet.dk.

Læs også:OB vil ikke forlænge med Jakob Michelsen - samarbejdet slutter til sommer

Som så mange andre undrer Leif Rasmussen sig over, at OB vælger at beholde en træner, som klubledelsen reelt har vejet og fundet for let. Han kan kun komme på én forklaring.

- Det gør man for at undgå at fyre ham. OB har jo selv givet udtryk for, at man ikke tror på ham længere, men alligevel har man valgt ikke at fyre ham. Nu står man så tilbage med en cheftræner, som er i en noget aparte situation. Jakob Michelsen kommer jo ikke til at træffe nogen beslutninger i det næste halve år. Selv assistettræneren har mere at sige, siger journalisten, der ikke misunder Michelsen de betingelser, han skal arbejde under resten af sæsonen:

- Jakob Michelsen har en enestående chance for at sætte alle skeptikere til vægs i den kommende halvsæson, men det er vanskelige forhold, han skal arbejde under, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han smutter, hvis der dukker noget nyt op.

Forholdet mellem sportschef Michael Hemmingsen og Jakob Michelsen har udadtil været til heftig debat, men de to OB-bosser har formået ikke at fodre journalister med citater, der kunne pege på en anstrengt relation.

- På overfalden har det virket okay, men jeg tror ikke på, at Jakob Michelsen, når det kommer til stykket, har ret meget tillid til Michael Hemmingsen. Men det er kun en fornemmelse, jeg har, siger Leif Rasmussen.

Læs også:Avis: Tysk klub klar til at forære dansker væk

Hvad mener du? Har Jakob Michelsen leveret for dårlige resultater for OB?

- Han har gjort det bedre end flere af sine forgængere, kan man sige. Spillermaterialet i OB er efter min mening ikke til så meget mere, end Jakob Michelsen har fået ud af det. I sidste sæson var OB ramt af en skov af skader, og det tog Michelsen ansvaret for. Det har sandt for dyden også været et problem for OB. Tag Mart Lieder, som nok har været den største skandale. Han blev hentet som afløser for Bashkim Kadrii, men har stort set ikke spillet.

Redaktøren kan i første omgang komme på to navne, når han bliver spurgt til en mulig afløser for Jakob Michelsen i OB.

- Måske forfremmer man assistenttræneren Henrik Hansen. Et andet bud er, at Niels Frederiksen kommer til OB fra Brøndby, lyder det fra Leif Rasmussen. 

Tipsbladet.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jakob Michelsen. 

Læs også:Tidligere Brøndby-assistent erstatter Bo Svensson

Læs også:OB har mistet 17-årigt talent til Brøndby: Det er altid ærgerligt

Læs også:Tidligere Superliga-profil får ophævet sin kontrakt