Video : Tipsbladet
Superliga

Transferugen i Danmark: Den store oprydning er i gang hos FC Midtjylland

De danske mestre er godt i gang med at rydde op i en bred trup. Her er, hvad der skete på transfermarkedet i den forgangne uge.

Transferugen er fra Tipsbladet fredag og kommer også de følgende tre fredage. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren hver fredag - se mere her.

Med de første Superliga-kampe på plakaten allerede 2. februar og de efterfølgende to døgn er januar 2021 ikke stedet, hvor klubberne kan trække handlerne til sidste sekund i forventningen om, at der er en dejlig lang februar til at spille nye folk ind på holdet.

Med en vis usikkerhed om klubbernes økonomi er tiden så heller ikke til de helt store udlæg, men flere Superliga-klubber har i den første uge i 2021 taget hul på handlerne.

Brøndby IF fortsætter kursen med at hente unge spillere til som supplement til ungdomsafdelingens dygtigste folk. Det betyder et køb af den 19-årige kantspiller Oskar Fallenius fra Brommapojkarna, der koster i omegnen af en million kroner og givetvis en række klausuler i tilfælde af, at han slår til og måske endda bliver solgt videre fra Brøndby.

Læs også:OB-anfører: Fansenes selvforståelse skal være anderledes end tidligere

En etårig aftale med Michael Lumb, som Brøndby også betaler småpenge til Horsens for, tyder lidt på, at fodbolddirektør Carsten V. Jensen og den øvrige ledelse også har en vis forventning til den nuværende sæson, hvor man i vinterpausen ligger a point med FC Midtjylland helt i toppen af Superligaen.

I FC Nordsjælland har man ikke længere Mikkel Rygaard, der er taget til LKS Lodz i Polens næstbedste række. Et klubskifte, der vækker nogen opsigt, da Rygaard har været en god mand for FCN, og forventningen var, at den 30-årige midtbanespiller kunne finde en klub på højere niveau.

FC Midtjylland er i fuld gang med at rydde op i en bred trup, der er blevet bredere med returen af flere lejespillere. FCM lagde ud med langt om længe at sende Ronnie Schwartz til danskejede Charlton i League One. Det skifte var allerede linet op i oktober, hvor angriberen fortrød i de sidste døgn af transfervinduet, men nu er han kommet afsted.

I AGF har man lejet Mathias Jørgensen af New York Red Bulls og solgt Nicklas Helenius til Silkeborg, og så er det nok slut med Mustafa Amini, der holdt sig i gang i AGF i efteråret men nu lyder til at skulle hjem til Australien.

Læs også:Har været i klubben i få dage: Lumb åben for forlængelse med Brøndby

Den helt store handel i denne uge var SønderjyskE's salg af Alexander Bah til Slavia Prag. Man får flere millioner kroner mere end de omtrent 10 millioner kroner, man fik for at sælge Sölvi Ottesen til FC København for år tilbage, og som det er kutyme på transfermarkedet i disse år venter der flere millioner, hvis Bah og Slavia klarer sig godt.

Mon ikke nogle af de penge får ben at gå på i de kommende uger, når man i amerikanske Robert Platek har fået en ejer, der ser ud til at have dybere lommer, end man er vant til at se i den del af Superliga-Danmark.

Ogenyi Onazi er også stoppet i SønderjyskE efter et kort og ufrugtbart ophold, André Riel har ophævet aftalen med Lyngby og skal nu spille for Frem i 2. division, og i Aalborg er Daniel Granlis lejeaftale blevet vekslet til en permanent aftale, mod at AaB har betalt det, der lyder som et sekscifret beløb til AIK Stockholm.

Køb Tipsbladet fredag og læs om Morten Olsen og hans syn på Christian Eriksen samt det danske landshold. I avisen får du også et stort interview med den tidligere AaB-profil Oliver Abildgaard, der nu spiller for Rubin Kazan, du kan læse om danske stjerner, der røg på bænken i deres klubber, og så går vi tæt på Steven Gerrard og Rangers FC, der cruiser mod det skotske mesterskab. Som altid købes Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Lampard vil træne Barcelona
Læs også:Dansk klub er på jagt efter ny træner: Forgængeren er taget til Bulgarien
Læs også:Dansk målmandshåb afbryder lejeaftale: Skifter til engelsk klub