Video : Tipsbladet
Superliga

Er flyttet 3.000 km. hjemmefra: Flere døre åbner sig her end i Danmark

Oliver Abildgaard har stor succes i Rusland og Rubin Kazan efter sit overraskende skifte fra AaB for et år siden.

Holland, Belgien og Tyskland er yndede destinationer for unge danske fodboldspillere, der kaster sig over et udlandsophold efter at have slået igennem i Superligaen.

Oliver Abildgaard rejste imidlertid 3.300 kilometer væk hjemmefra.

Den 24-årige midtbanespiller blev for et år siden udlejet fra AaB til russiske Rubin Kazan, og Abildgaard imponerede i så høj grad fra start, at der ikke gik lang tid, før klubben købte ham fri af AaB. 

Oliver Abildgaard spiller fast hver gang for Rubin Kazan, og det overraskende skifte til russisk fodbold har indtil videre været en stor succes.

Læs også:Transferdommen: Brøndby, FCK og AGF prøver at stjæle FCM's guld

- På det personlige plan synes jeg, at jeg nu har slået mit navn fast i Rusland, men jeg vil stadig godt drive det til endnu mere. Det er svært at sige, hvad det indebærer, men i hvert fald at gøre det over en længere periode, siger Oliver Abildgaard til Tipsbladet.

Den gode start i udlandet har også sat gang i drømmene hos nordjyden, der i november sidste år debuterede på det danske landshold i en venskabskamp mod Sverige.

- Der er selvfølgelig flere klubber, der holder øje med en, hvis de kan se, at man gør det godt i Kazan. Så er der flere døre, der åbner sig, end hvis det var hjemme i Superligaen. Men den del har jeg altså ikke taget hul på endnu. Jeg synes stadig, at jeg har mange gode ting, jeg gerne vil opnå herovre i Rusland. Jeg havde jo heller ikke lige regnet med, at jeg skulle til Rusland, så man ved aldrig, hvor vejen fører hen," siger midtbanemanden, der først og fremmest er meget tilfreds med, at han har fået etableret sig på et højt niveau, siger han og tilføjer:

- Da jeg skrev under, var der selvfølgelig nogle, der var skeptiske over, at en ung spiller tog til Rusland. Der er jo ikke nogen dansk spiller, der er lykkedes før herovre, og den skepsis var da også en kæmpe motivationsfaktor for mig. Og nu kan jeg godt mærke, at der er flere, der synes, det er rigtig godt gået, efter jeg nu har et godt år i bagagen, og der kommer også mere og mere opmærksomhed på mig.

Læs også:Hjulsager nærmer sig udløb: Vi har været i dialog i et stykke tid

Du kan læse hele det store interview med Oliver Abildgaard i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I Tipsbladet får du også en snak med Morten Olsen om det danske landshold, et kig på Rangers FC og Steven Gerrard, der styrer mod det skotske mesterskab, et tilbageblik på danske stjerner, der røg på bænken i deres klubber - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Ombejlet Fremad Amager-talent rygtes til udlandet
Læs også:OB-anfører: Fansenes selvforståelse skal være anderledes end tidligere
Læs også:Kasper Hjulmand dropper Robert Skov på backen