Video : Tipsbladet
Superliga

FCK'er ser tilbage: Megafedt og ret vildt

Mikkel Kaufmanns første tid i FC København forløb helt anderledes, end han havde regnet med. På den gode måde.

Da Mikkel Kaufmann kom til FC København for et år siden, var han stadig teenager, og han havde kun én halvsæson som fast mand for AaB bag sig. Så planen var, at han stille og roligt skulle køres ind på holdet, men den plan gik hurtigt i vasken.

Jonas Wind var skadet, det samme blev Viktor Fischer og Dame N'Doye, og Pieros Sotiriou blev solgt. Pludselig var Kaufmann den ene af to kampklar angribere, og så skulle han spille hele tiden.

Læs også:Medie: FCK har indstillet dialog om Bruun Larsen for nuværende

- Det var egentlig meningen, at jeg det første halve år bare skulle komme ind og lære det hele, men så fik vi jo pludselig så mange skader, at jeg skulle spille mere. Det var selvfølgelig megafedt, men også ret vildt, sådan lige pludselig at skulle præstere hver weekend for FCK, siger Mikkel Kaufmann til fck.dk.

Den nu 20-årige angriber nåede at spille 32 af FCK's 40 kampe i løbet af 2020, hvilket altså var en del mere, end han havde regnet med. Og mere, end han nåede i sin seniortid i AaB.

Læs også:Transferplanen: Danske stjerner på vej til FC København?

Så selv om året også var fyldt med dårlige resultater for holdet og en allestedsnærværende pandemi, endte 2020 med at være et udmærket år for unge Kaufmann.

- Der vil stadig sidde noget i en, hvor man er både træt af corona og irriteret over resultaterne. Men når jeg ser tilbage på 2020, så er jeg først fremmet enormt stolt over at være skiftet til FCK som ung spiller, og selvfølgelig også over al den spilletid, jeg pludselig fik, for det kommer mig som nævnt til gode fremover. Så helt skidt har 2020 ikke været rent personligt, siger han.

Mikkel Kaufmann scorede to gange i sit første år som FCK'er.

Læs også:Midtstopper eller venstre back: Det kan jeg ikke svare på

Læs også:Andreas Bjelland smider 2020 i skraldespanden: Helt vildt frustrerende

Læs også:Startede i FCK 1. januar: Nu har han fortrudt