Video : Tipsbladet
Superliga

Klubløs Martin Spelmann: Jeg vil allerhelst tilbage til Danmark

Efter to år i udlandet sigter Martin Spelmann efter at vende tilbage til dansk fodbold.

I 2015 var han en tur i Tyrkiet, og de seneste to år har han tilbragt i Norge og Sverige for henholdsvis Strømsgodset og Mjällby, så Martin Spelmann ved godt, hvad det vil sige at spille i udlandet.

Nu er den tidligere Brøndby- og AGF-spiller, som er transferfri, tilbage i Danmark på vinterferie , og her vil han allerhelst blive.

- Jeg er åben for alt, og vi skal nok finde ud af det som familie, hvis det bliver udlandet, men min førsteprioritet er at finde en klub i Danmark. Det er klart. Det er her, min familie er, og dem vil jeg allerhelst være sammen med, siger Martin Spelmann til tipsbladet.dk.

Martin Spelmann danner par med svenske Jessica Helleberg, der til dagligt er professionel håndboldspiller i København Håndbold, og familien, der også tæller tre børn, opholder sig lige nu i hovedstaden. 

Læs også:Hvidovre ser nærmere på Superliga-talent

Det er herfra, den 33-årige midtbanekriger skal finde ud af, hvor han skal bo henne, og hvis det bliver i Danmark, er Spelmann interesseret i både første- og anden klasse på fodboldbanen. 

- Det kan sagtens være interessant for mig med en ambitiøs klub i 1. division, men jeg føler samtidig, at jeg har bevist, at jeg stadig kan være med på Superliga-niveau. Når det er sagt, så viser mit pas selvfølgelig også, at jeg snart fylder 34, og selv om jeg ikke føler mig gammel, kan ingen løbe fra alderen – måske kun Zlatan Ibrahimovic. Derfor er jeg ikke for fin til at gå et skridt ned. Selvfølgelig vil jeg helst spille for en top fire-klub i Superligaen, men det sker nok ikke, forklarer Spelmann, der har fået et par henvendelser:

- Der har været mange ting. Både løst og fast. På nuværende tidspunkt er der ikke noget konkret, men jeg er optimistisk, og jeg tror på, der nok skal dukke noget spændende op.

Et karrierestop er ikke en seriøs overvejelse for den mangeårige Superliga-spiller.

Læs også:Hustruen forlader Odense Håndbold til sommer: OB'er vil fuldføre sin kon...

- Det overvejer jeg ikke som udgangspunkt, men det skal selvfølgelig give mening at fortsætte. Jeg vil ikke spille fodbold for enhver pris. Det vigtigste for mig er, at jeg kan være en del af et spændende og ambitiøst projekt. Ellers kan jeg lige så godt pakke sammen, siger Spelmann.

Det seneste ophold i Mjällby bød på seks kampe i efteråret, og han og holdkammeraterne blev en nærmest sensationel nummer fem i Allsvenskan. De seneste minutter spillede danskeren den 6. december, og formen er okay.

- Jeg er i preseason-mode. Jeg har masser af træningsudstyr hjemme, og jeg får løbet en masse ture og trænet lidt med bold, men jeg er selvfølgelig ikke i midseason-form. Det er okay, men det kan selvfølgelig godt være lidt ensomt at løbe runde alene i Valby med en fodbold, lyder det fra midtbanespilleren.

Martin Spelmann har i Danmark repræsenteret Brøndby IF, AC Horsens, OB og AGF. Han er noteret for 292 kampe i Superligaen. 

Læs også:Transferplanen: Horsens skal bruge forstærkninger, men har ingen penge

Læs også:Mangeårig Superliga-spiller stopper karrieren: Skal være politimand

Læs også:Niels Frederiksens Brøndby-skæbne besegles før sæsonstarten