Video : Tipsbladet
Generelle

Lars Høgh: Derfor valgte jeg at være åben om min sygdom

Den danske målmandlegende har talt åbent om sit sygdomsforløb af flere ombæringer. Et valg han har truffet, fordi han har et positivt budskab, han gerne vil dele med andre.

Der gik et chok gennem fodbolddanmark, da den tidligere landsholdsmålmand og nuværende OB-legende Lars Høgh fortalte tilbage i august 2018, at han var ramt af kræft, og at situationen var alvorlig. Nu åbner han igen op og fortæller om sin sygdom i et længere interview med Fyens Stiftstidende.

Den folkekære Lars Høgh har jævnligt fortalt offentligheden om sine op og nedture og tilbagefald i forbindelse med sygdomsforløbet, der ikke bare været hårdt for ham, men i særdeleshed også for hans familie.

Læs også:Medie: AGF-assistent bliver ny cheftræner i Viborg

Alligevel har han formået at bevare sin positivisme gennem forløbet, som også er den af grunden til, at han bruger tid og energi på at dele sine oplevelser med omverdenen.

- Fordi jeg syntes, jeg havde - og har - et positivt budskab til andre. Fordi kirurgen, der skulle fjerne min tumor, sagde til mig, at der på min stol havde siddet en mand - en patient - som ikke troede på, at det ville gå godt - og ham gik det heller ikke godt for. Men der havde også siddet en, som troede, det gik fint, og ham gik det fint for. At en kirurg, der egentlig er en slags håndværker, kunne sige sådan gav mig så stor lyst og tro på tingene, siger Lars Høgh til Fyens Stiftstidende.

Læs også:Analyse: EM i Parken er et kapløb mod tiden

Som aktiv fodboldspiller nåede han 817 førsteholdskampe for OB og en legendestatus hos OB’s fans, som fra tribunen har støttet ham af flere ombæringer.

Det skete blandt andet i OB’s hjemmekamp efter, at det var kommet frem, at Lars Høgh var ramt af kræft. Her diskede fansene op med et banner med teksten ”Vi kæmper kamp 818 med dig!  Denne redder du også, Høgh!’”

Sideløbende med sine behandlinger er Lars Høgh tilknyttet Brøndby og landsholdet som målmandstræner.

Læs også:Carlsen: Fokus på fordelsreglen

Læs også:Thomas Pyndt fra Tipsbladet er Årets Fortæller 2019

Læs også:FCM-træner er klar til at lukke transfervinduet: Jeg er super godt tilfreds