Video : Tipsbladet
Superliga

Transferugen i Danmark: Udfordrerne forstærker sig

Der sker lidt på transfermarkedet i Danmark, men ikke meget. Her er en gennemgang af ugens transfers.

Der tegner sig et billede i Superligaens top: Udfordrerne forstærker sig, men de danske mestre holder nerverne og checkhæftet i ro.

FC Midtjylland har stadig til gode at forstærke sig i januar, og der går kun et par dage, før transfervinduet lukker. Derimod var Brøndby tidligt ude med et par små justeringer af truppen, og i denne uge handlede også AGF og FC København. Aarhusianerne præsenterede allerede i december den tidligere OB'er Mathias Jørgensen og i denne uge ankom så Bubacarr Sanneh og Daniel Arzani.

Læs også:Transferplanen: Har AGF mere i posen?

Sanneh er et velkendt navn i dansk fodbold, mens australske Arzani er et nyt, men interessant bekendtskab. I 2018 var han som 19-årig den yngste spiller ved VM i Rusland og var blandt andet i kamp mod Danmark. Efter slutrunden skiftede han til Manchester City, men han har ikke spillet meget fodbold siden blandt andet på grund af en korsbåndsskade, som han fik under et lejeophold i Celtic. Både Arzani og Sanneh er lejet frem til sommer.

Også FCK's nyindkøb er en spiller, der allerede kender Superligaen. For bare et år siden var Mustapha Bundu en stor profil i AGF, nu skal den dygtige offensivspiller sparke FCK opad i tabellen på en lejeaftale med købsoption. I præsentationen understregede William Kvist, at det kan tage lidt for Bundu at falde ind på holdet, men han får dog lidt hjælp, da vennen Jens Stage allerede er i klubben – og så afslørede sierraleoneren i et interview med FCK TV, at Mohamed Daramy faktisk er hans grandfætter.

Læs også:David Nielsen vil have nye AGF-stjerner hurtigt op i gear

I Haderslev har SønderjyskE hentet en potentiel afløser for Alexander Bah i form af svenske Emil Holm, der trods sine bare 20 år har spillet 37 kampe i Allsvenskan for IFK Göteborg. Derudover har det været endnu en uge med udsalg på overskudslageret – blandt andre er Robert Mudrazija (fra FCK til Rijeka), Manjrekar James (fra FCM til PAS Lamia) og Mikkel Qvist (fra ACH til HB Køge) blevet sendt videre.

Læs også:Bruun Larsen efter debut: Dejligt at spille igen
Læs også:FC København smadrede AGF i maratonkamp
Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021