Video : Tipsbladet
La Liga

Barca-oprydning: Sådan ser Braithwaites fremtid ud

Det skal være en ung spiller fra klubbens eget akademi, der skal have Martin Braithwaites rolle på Barcelona-mandskabet, lyder spådommen.

Om to uger får FC Barcelona ny klubpræsident, og det er muligvis den sværeste sæson i mange år, som han kommer til at tiltræde. Det kan være midt i, at man ryger ud af både pokalturneringen og Champions League, ligesom man er langt bagefter i ligaen med otte point op til Atletico Madrid på førstepladsen.

Normalt ville sådan en sæson medføre en sikker trænerfyring, men i øjeblikket er intet som det plejer, og derfor kan det se ud til, at man skal rydde voldsomt op i truppen. Det skriver den catalanske sportsavis Sport.

Det har de tidligere peget på, men dengang var det uden at udpege, hvem der skulle ud. Det gør de nu, og slår fast, at blandt andet den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite er en spiller, som kan være i gang med sin sidste sæson.

- Der er en gruppe af spillere, som ingen opfatter som vigtige, og hvis der kommer tilbud på dem, så vil de blive undersøgt. Det er spillere, som er hentet til at skabe bredde i truppen, men der skal klubben bruge akademiet, lyder det om den del af truppen, som Braithwaite hører til.

Her er det også spillere, som tæller Dest, Neto og Junior, som alle er skiftet til klubben i de seneste transfervinduer.

Samtidig er en spiller som Antoine Griezmann, Sergio Busquets, Jordi Alba og Ousmane Dembele, som alle grundet deres høje løn samt deres forskellige udfordringer som eksempelvis skader, alder og niveau-svigt også overvejes.

Endelig er der dog også de spillere, som er sikre. Det er foruden de unge på holdet også De Jong og Ter Stegen. 

For Braithwaite er det altså sandsynligvis en spiller fra klubbens ungdomsafdeling, som skal overtage pladsen, hvis danskeren ryger videre. Det kan dog også blive en anden skandinav. Læs mere om det her.