Video : Tipsbladet
Superliga

Tomme tribuner i Superligaen: Svært at forstå

I FC Midtjylland er man helt klart til tilskuere, lyder det.

Det bliver uden tilskuere på stadion, når de danske klubber i marts skal spille, og det vækker undren. Hos FC Midtjylland har man svært ved at forstå det, siger support- og marketingansvarlig Preben Rokkjær til DR.

Flere udendørs kulturinstitutioner får ellers lov til at åbne i marts med det krav, at gæster skal kunne fremvise en negativ test, der maksimalt er tre dage gammel. Men det gælder ikke de danske fodboldstadioner.

Det bliver uden tilskuere som minimum indtil 5. april, og det er de uforstående over for i FC Midtjylland.

- Helt grundlæggende har jeg svært ved at forstå, at vi ikke kan få lov at lukke tilskuere ind på et stadion som vores. Vi har separate indgange, vi kan holde stor afstand og har alle muligheder for at lave smitteopsporing. Derfor burde fodboldstadions være noget af det første, der fik lov at åbne. Vi er så gearede til at håndtere den her situation, som vi overhovedet kan være, siger Preben Rokkjær til DR.

Statsminister Mette Frederiksen forklarede onsdag, hvorfor der ikke bliver åbnet for fans på stadion i denne omgang.

- Vi ved, at hvis vi åbner for meget op på én gang, så vil samfundsaktiviteten generere for meget smitte til, at vi kan blive ved med at have epidemikontrol, og så risikerer vi, at det løber løbsk, lød det blandt andet fra statsministeren.

I Divisionsforeningen har man også erklæret sig helt klar til at tage imod tilskuere - læs direktør Claus Thomsens kommentarer om det her.