Video : Tipsbladet
Superliga

AGF til kamp mod corona: Lys skal slå virussen ned

AGF har fået et nyt våben i kampen mod corona-smitten.

Med de nuværende corona-restriktioner koster det 14 dages karantæne, hvis man tester positiv for Covid-19. Det er uanset om man har symptomer eller ej for virussen, og derfor kan det blive meget afgørende at holde sig smittefri.

Det gør man nu noget ekstra for i AGF, som igen i denne sæson tilhører den øverste del af Superligaen. Det fortæller klubbens læge Jacob Astrup om på AGF's hjemmeside, som sætter gang i et nyt luftrensnings-anlæg.

- Vi ser hele tiden på, hvordan vi kan optimere vores hverdag i de her tider, hvor vi i sagens natur er meget forsigtige. Nu prøver vi så et nyt våben i kampen mod Covid-19 for at holde vores omgivelser smittefrie, siger han og fortsætter:

- Der er ikke noget, der er svaret på alt, når det kommer til bekæmpelse af virus, men sammen med vores andre forholdsregler, har udluftning og afrensning en rigtig god effekt på vores omgivelser, lyder det fra Jacob Astrup.

Som en del af løsningen er der såkaldt UVC-lys, som kan slå virus i stykker og renser luften. Det kan også bruges ved eksempelvis influenza eller forkølelser, som heller ikke er ønskværdige for klubberne.

Teknologien, som nu bliver taget i brug i Aarhus-klubben er blevet valideret af Boston University.

Hos AGF ser man desuden frem til kampen mod FCK på søndag. Læs mere om den kamp her.