Video : Tipsbladet
Superliga

Talenttjek: Her er AGF's drømmehold

Tipsbladet har sat sig for at undersøge 14 danske klubbers ungdomsarbejde, og i den forbindelse har vi sat et ungdomsdrømmehold for at zoome ind på, hvor gode de 14 mandskaber reelt er. Holdet består af 11 fortsat aktive spillere, der har spillet ungdomsfodbold i den pågældende klub. Drømmeholdet for AGF følger her.

AGF er gennem flere år blevet skudt i skoene, at klubben ikke udviklede ret mange talenter, der kunne begå sig i Superligaen. Det var en valid pointe, men en nuance i den debat er, at nogle talenter også forlod AGF, før de kom så langt som førsteholdet.

Tipsbladet er i gang med at talenttjekke de 12 Superliga-klubber samt Esbjerg og Silkeborg – de 14 hold, der spiller i de bedste ungdomsturneringer i Danmark – og i det arbejde har vi sat os for at sætte et drømmehold på hver af de 14 klubber.

Her er det AGF's drømmehold, og nederst i artiklen kan du se kriterierne for holdet:

Begrundelsen for holdet:
Målmandsposten var svær at besætte, så vi måtte helt ned i 2. division for at finde Hagelskjær (der dog har Superliga-erfaring). Jønsson må tage pladsen i midterforsvaret, selv om han vil hade det. Undskyld, Jens.

Mustapha Bundu kunne også have fået en plads på kanten, eftersom han spillede U19-kampe for klubben. Men dels var han 19 år, da han kom til AGF, dels fik han debut på førsteholdet, før han kom i aktion for ungdomsholdet. Derfor har vi ikke talt ham med som ungdomsspiller i AGF.

Bemærk i øvrigt, at holdet omfatter tre islandske landsholdsspillere. Aropos: Aron Johannsson havde spillet to hele sæsoner som senior hjemme i Island, så han var ikke i spil. 

Læs med i de kommende timer, hvor vi bringer et interview med talentchef Jesper Ørskov, der fortæller, hvad han konkluderer ud fra holdet, hvilke talenter der er på vej, og hvem af de 11 AGF kan være særligt stolte af.

Vi bringer også et interview med Victor Palsson, der fik transformeret sin karriere som ung i AGF, og som fik valget, om han ville rykkes op i førsteholdstruppen eller skifte til Liverpool. Og så spørger han sig selv, om han ville ændre sit valg, hvis han fik muligheden.

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

  • En spiller SKAL have spillet ungdomsfodbold i klubben for at være i betragtning til holdet. Om det er et halvt år eller 10 år, har ikke haft betydning for  udvælgelsen af holdet.
  • Holdene er sat efter spillernes nuværende niveau.
  • En spiller kan kun tilhøre én klub. Altså er Joachim Andersen f.eks. ikke på både FC Midtjylland og FC Københavns hold. I de tilfælde, hvor vi har overvejet en spiller i flere forskellige klubber, har vi skønnet, hvor han hører mest hjemme
  • Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold