Video : Tipsbladet
Superliga

Spændt FCK-profil: Pludselig kan det se sjovt ud

Peter Ankersen føler sig overbevist om, at FC København stadig kan spille en rolle i mesterskabskampen.

Skal man afskrive FC København i mesterskabskampen, eller skal man ikke?

Svaret er lidt på vippen, og meget afhænger formentlig af udfaldet af søndagens derby mod Brøndby IF. En sejr og løverne nærmer sig topstriden, mens det ligner skakmat ved et nederlag.

I hovedstaden er man overbevist om, at løbet endnu ikke er kørt.

- Vi tror helt klart på det. Vi har talt om, at der stadig er mange point at spille om, og det er næsten kun seks-points-kampe, der venter. Kan vi få tur i den og få vundet nogle kampe i træk, ser det pludselig sjovt ud, og så begynder de andre også at tænke, at vi stadig er med i spillet. Men vi fokuserer på en kamp ad gangen, siger Peter Ankersen til tipsbladet.dk.

Tror du, I skal vinde alle de resterende kampe?

- Jeg ved ikke, om det er nødvendigt at vinde resten af kampene, men jeg tror ikke, der er plads til mere end et pointtab.

Søndag gæster FC København Brøndby Stadion, og løverne har allerede tabt to gange til de blå-gule i denne sæson. Senest var for blot en måned siden, hvor Brøndby vandt 2-1 på hjemmebane.

- Vi havde stor ære af den seneste kamp på Brøndby Stadion. Vi gjorde det rigtig godt, men tabte uheldigt, og de marginaler har generelt ikke været med os i denne sæson. Dem skal vi ud og jagte, for hvis man ikke gør det, får man dem heller ikke, siger Ankersen og tilføjer om søndagens derby:

- Det bliver som alle andre kampe mod Brøndby – der bliver fuld tænding på. De har lidt deres eget liv, og begge hold vil gøre alt, hvad de kan for at vinde. Vi spillede en rigtig god kamp senest, og hvis vi kan fortsætte derfra og bygge på, har vi gode chancer for at slå Brøndby.

- Vi skal lægge hjertet ude på banen og vise, at vi vil det her. At vi har et mål om at vinde det her slutspil. Det gælder om at vinde alle kampe og tro på os selv.

FC København besejrede sæsonens helt store overraskelse fra Randers FC med 2-1 i den første runde af mesterskabsspillet, og Peter Ankersen mener, at løverne kan tage meget med fra opgøret.

- Vi kan helt sikkert bruge til noget, at vi formåede at holde hovedet koldt, da vi kom bagud, og hurtigt fik vendt kampen. Tidligere har der været tendenser til, at vi er faldet sammen, når modstanderen har scoret, og det gjorde vi slet ikke mod Randers. Det er bestemt positivt, lyder det fra højrebacken.

Før dagens lokalopgør er Brøndby syv point foran FC København - du kan læse vores store optakt til kampen her.