Video : Tipsbladet
Superliga

Bjørnebye: Det bliver min opgave i AGF

Han blev droppet til fordel for Haysen, men det vil Stig Inge Bjørnebye ikke fokusere på.

AGF har præsenteret ny sportschef. Igen. Fristes man til at skrive. Tidligere på året blev Hans Jørgen Haysen ansat i stillingen, men grundet en metoo-sag i SønderjyskE kom han aldrig i gang med arbejdet.

Derfor gik AGF-ledelsen i gang igen med at lede efter en ny mand til posten. Det blev norske Stig Inge Bjørnebye, som også tidligere var i bunken af muligheder for aarhusianerne. I et interview med B.T. fastholder nordmanden, at det ikke er noget, som man har haft oppe og vende.

I stedet peger han på, at det nu handler om at arbejde med kulturen, og der vil han bruge den viden, som han har sig fra eksempelvis Rosenborg, hvor han har været sportschef mellem 2015 og 2019.

- Mit job bliver at bidrage med erfaring og nogle tanker, som kan være med til at bygge den kultur, som AGF har fortalt, at de vil bygge op. Det er mit fokus nu, lyder det fra Bjørnebye.

Nordmanden mener endvidere, at det nu kræver, at han bliver bekendt med alle i klubben, og derefter skal der i hele organisationen arbejdes hårdt på, at man får en fælles forståelse for, hvordan de kommer videre.

Undervejs i Stig Inge Bjørnebyes karriere var han som spiller en fast del af det norske landshold, ligesom han havde en flot periode i Liverpool plus et halvt år på en lejeaftale i Brøndby, da Åge Hareide var cheftræner.

I AGF er direktør Jacob Nielsen begejstret for den nye sportschef. Læs mere om det her.