Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-keeper: Jeg ved godt, at folk griner af det

Jonas Lössl er kæmpe tilhænger af de store og udtalte ambitioner, der er i FC Midtjylland.

FC Midtjylland håber i fremtiden at kunne udvikle en spiller, der vinder prisen som verdens bedste fodboldspiller.

Det lagde klubbens administrerende direktør Claus Steinlein ikke skjul på, da han gav et stort interview med Tipsbladet tilbage i 2019.

FC Midtjylland er med på, at det først er realistisk om mange år, men ambitionen er krystalklar, og den går lige i hjertet på klubbens tilbagevendte målmand Jonas Lössl.

- Jeg ved godt, at folk griner af, at vi vil have en Ballon d'Or-vinder og en statsminister. Det er de store armbevægelser, der kendetegner klubben, og det er megaspændende at være del af. Det er da klart, at vi skal have det bedste træningsanlæg by far. Jeg ved, hvad det kan gøre for en klub og en kultur. Hold op, hvor jeg nød at være 18 måneder på Finch Farm [Evertons anlæg]. Det var et helt suverænt sted, og det giver en stor ballast til en klub, siger Jonas Lössl i et stort interview med Tipsbladet og tilføjer:

- Da jeg kom tilbage og bad Jørn Kjær [nyligt pensioneret holdleder og far til Simon Kjær] om et par målmandsbukser uden lynlås i, og han svarede, at det ikke kunne lade sig gøre, så vidste jeg, hvad det betød. Og hvordan jeg kunne løse det og grine af det. Folkene i klubben kender os jo. Svend [Graversen], der kun gav mig 11 i stedet for 13 til matematikeksamen ovre på efterskolen, han er sportschef i dag.

- Kenneth Andersen, der i dag er trænerchef og tidligere var et smut oppe som cheftræner, var ham, der holdt hånden under mig, da min mormor døde. Det er sådan noget, der gør det meningsfyldt for mig at skabe noget stort sammen med dem.

- Det med at FC Midtjylland vil hente de gamle spillere hjem, det har også altid ligget lidt i kortene for mig. Jeg har tænkt, at det ville være fedt at komme hjem på et tidspunkt. Men hvornår var det tidspunkt? Nu kommer jeg hjem i en alder, hvor jeg mener, at jeg har noget at give. Det er tilfredsstillende at kunne det, og jeg er på ingen måde færdig. Jeg kommer hjem for at gøre noget mere og for at tage nye skridt. Jeg skal give endnu mere.

Du kan læse hele interviewet med Jonas Lössl i Tipsbladet, som er på gaden fredag. I avisen får du også et stort interview med AaB-legenden Lynge Jakobsen, et kig på West Hams mirakelsæson - og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.