Video : Tipsbladet
Generelle

Sådan vil Super League afvikles

Den nye Super League har gjort det klart, hvordan de vil afvikle ligaen.

12 af verdens største klubber har natten til mandag bekræftet, at de har planer om at lave en ny europæisk superliga, kaldet Super League.

Det har de gjort i en pressemeddelelse, og her meddeler de også, hvordan de vil afvikle ligaen.

Først og fremmest skal turneringen bestå af 20 klubber. Det vil inkludere de 12 medstiftende klubber, der allerede er annonceret - AC Milan, Arsenal, Atlético de Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham - samt tre andre klubber, der skal tælle som medstiftere.

De sidste fem pladser i turneringen skal gå til klubber, der kvalificerer sig på baggrund af deres præstationer i sæsonen forinden.

De 20 klubber vil så deles op i to grupper á ti, hvor klubberne møder hinanden på hjemmebane og udebane, og hvor top tre i hver gruppe går direkte videre til kvartfinalerne i turneringen. Nummer fire og fem i hver gruppe skal mødes i et mindre slutspil for at kæmpe om de sidste pladser i kvartfinalerne.

Knockoutkampene fra kvartfinalerne og frem vil så være, som man kender dem i Champions League: Holdene vil mødes ude og hjemme, indtil finalen skal spilles i slutningen af maj på en neutral bane.

Samtlige kampe vil afvikles i midtugen, således at klubber fortsat kan deltage i de nationale turneringer som Premier League, La Liga og Serie A.

Ifølge Football Italia har italienske Sky nævnt, at turneringen potentielt allerede kan startes i 2021.

De 12 klubbers beslutning om at skabe denne liga har mødt kritik fra flere kanter. Engelske aviser har kritiseret beslutningen, mens fans også langer kraftigt ud efter beslutningen. Det kan du læse mere om her.