Video : Tipsbladet
Superliga

AGFer om konkurrent: Jeg vil altid være taknemlig

Bubacarr Sanneh spiller endelig kampe igen efter halvandet års ørkenvandring. Danmark føles efterhånden som hjem for stopperen, der især glæder sig over at være tæt på familien Hausner igen.

Hverken hos belgiske Anderlecht og Oostende eller tyrkiske Göztepe havde Bubacarr Sanneh succes. Han tilbragte for meget tid på bænken, og når han en sjælden gang fik chancen, sad han som regel på bænken igen i næste kamp. Anderledes succesfuld har han været i dansk fodbold.

Sanneh var en profil i både AC Horsens og FC Midtjylland, inden han skiftede til Anderlecht i 2018. Nu er han udlejet til AGF, hvor han har spillet ti kampe hidtil i foråret.

Han mangler stadig at etablere sig som en lige så dominerende kraft i Århus som i sine foregående klubber, men han spiller langt mere, end han har været vant til i særligt det seneste halvandet år.

- At spille fodbold handler ikke kun om det, der sker på banen. Man er nødt til at have positive mennesker omkring sig. På og uden for banen er alting fantastisk for mig. Klubben har hjulpet mig med at falde hurtigt til, hvilket jeg sætter pris på, så jeg kun skal fokusere på kampe og træning, siger Bubacarr Sanneh til tipsbladet.dk.

- Danmark er som et hjem for mig. Det var her, jeg fik min første kontrakt som professionel spiller, og det vil altid være som et hjem for mig. Jeg er stadig i en læringsproces, men som vi siger på den afrikanske måde: Når man ikke ved, hvor man er på vej hen, kommer man altid hjem igen. For at genvinde sin styrke og tage ud igen.

Sanneh er igen kommet tæt på de mennesker, han lærte at kende, da han kom til Danmark som teenager direkte fra Gambia. Det gælder eksempelvis holdkammeraten og konkurrenten i midterforsvaret Sebastian Hausner.

Familien Hausner tog en ung Bubacarr Sanneh under sine vinger, da han kom til Horsens, og Sebstian Hausner har tidligere fortalt, at familiens hus i Horsens udgjorde Sannehs danske hjem, hvor han jævnligt kom og spiste med.

- Jeg vil altid være ham og hans familie taknemlig. Da jeg kom til Danmark, var jeg 19, og jeg boede på hostel, hvor hans far plejede at komme og hente mig, så jeg kunne tilbringe tid med dem. Han (Sebastian Hausner, red.) plejede også at komme og besøge mig med sine venner og spille nogle spil og den slags, fortæller Sanneh.

- Danmark er det land i Europa, jeg kender allerbedst, og jeg har været her i tre et halvt år. Jeg kender mange, som jeg har spillet mod og været holdkammerater med. Så det føles godt at være tilbage.

Den nu 26-årige Bubacarr Sannehs lejeaftale med AGF udløber efter denne sæson, og som udgangspunkt skal han tilbage til Anderlecht, hvor han har kontrakt til sommeren 2023. Derfor trænger et spørgsmål sig på: Hvorfor har han ikke haft samme succes i Belgien og Tyrkiet som i Danmark?

- I Belgien kan de fyre trænere sådan her, siger han i knipser.

- Alle trænere, der kommer ind, kommer med deres eget system og deres egne spillere. Hvis man ikke er en del af hans planer, er det altid svært at spille.

Sanneh nåede at spille under tre forskellige trænere i Anderlecht.

- Det er det samme i Tyrkiet. To-tre måneder efter jeg kom, fyrede de den træner, der hentede mig. En ny træner kom ind, og ham fyrede de også. Så det var lidt svært for mig.

Intet tyder til gengæld på, at AGF fyrer cheftræner David Nielsen, så det er stadig ham, Bubacarr Sanneh skal imponere sæsonen ud. Næste chance er søndagens kamp mod FC København.

Læs optakten til dét opgør her.