Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - AaB

29. spillerunde i Superligaen indledes i Odense, hvor OB får besøg af AaB.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #obaab #sldk

Holdnyt:
OB:
Det så på et tidspunkt en smule faretruende ud for OB, men en afgørende sejr over Lyngby har bragt fynboerne meget tæt på overlevelse. Det er værd at glæde sig over, men derudover er der ikke så forfærdelig meget at juble over i Ådalen.

Det har været en trist sæson for OB, og den blev ikke mere festlig i seneste runde, hvor holdet tabte til SønderjyskE. Det ligner en sæson, hvor de stribede bliver enten nummer ni eller ti, og det er selvsagt ikke imponerende af et hold, der havde som mål at komme med i top seks.

Cheftræner Michael Hemmingsen var mod SønderjyskE hæmmet af, at Ryan Johnson Laursen var skadet, og at Oliver Lund havde karantæne. Det medførte, at den unge angriber Max Fenger måtte indtage en position som højre wingback.

Oliver Lund er tilbage fra karantæne fredag aften, og han afløses i straffeboksen af Alexander Juel Andersen. Det er uvist, om Ryan Johnson Laursen er blevet klar, og det samme gælder Troels Kløve. Målmand Oliver Christensen er tilbage på træningsbanen, men han bliver ikke klar til fredag aften. Aron Elis Thrandarson er til gengæld med igen.

De mange skader og tvivlsomme spillere kan medføre, at 18-årige Jonathan Khemdee får sin debut i fynboernes centrale forsvar. 

AaB:
AaB er et svært mandskab at blive klog på. Lige så dårlige de kan være mod det ene bundhold, lige så fremragende kan de være mod det andet.

Det så man senest, hvor blamagen mod AC Horsens i 27. runde blev fulgt op af en solid 4-0-sejr over Lyngby Boldklub i seneste runde. Sejren cementerede samtidig AaB's syvendeplads i slutspillet.

Mod Lyngby kunne Marti Cifuentes stille med trioen Lucas Andersen, Kasper Kusk og Tom van Weert fra start, og det var tydeligt, at de formåede at løfte nordjydernes offensiv. Nu skal de forsøge at vise de samme takter mod en noget bedre defensiv.

Mathias Ross og Jakob Ahlmann er ude med karantæne, mens Pedro Ferreira er på skadeslisten. Midtbaneprofilen Oscar Hiljemark er til gengæld med igen. 

OB: Alexander Juel Andersen
AaB: Mathias Ross og Jakob Ahlmann

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Sayouba - Østrøm, Lund, Tverskov, Skjelvik - Sabbi, Okosun, Thomasen, Kløve - Kadrii, Jebali

AaB (3-4-1-2): Rinne - Pallesen, Thelander, Granli - Børsting, Fossum, Christensen, Hannesbo - Andersen - Kusk, van Weert

Profilen:
Kristoffer Pallesen har flere gange i denne sæson vikarieret som stopper, og det kan meget vel tænkes, at han også skal det mod OB. Mathias Ross er ude med karantæne, så hvis Marti Cifuentes vil fastholde en bagkæde med tre mand, må Pallesen formentlig glide ned ved siden af Thelander og Granli. 

Vidste du, at..:
AaB har scoret et enkelt mål direkte på frispark i denne sæson - OB er ikke noteret for et eneste frisparksmål.

Dom:
Hvis man kigger på præstationerne i seneste runde, bør AaB vinde sikkert over OB. Derfor vil det være typisk for Superligaen, hvis OB tager de tre point. De to hold plejer at spille tætte kampe, som oftest bliver afgjort med et enkelt mål. Denne gang tror vi på pointdeling - 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: