Video : Tipsbladet
Premier League

PL-eksperter kårer sæsonens bedste

Premier League er ved at gå på held, og derfor er det tid til at kigge på, hvilke aktører der har gjort det bedst.

De to tidligere Premier League-spillere Jamie Carragher og Gary Neville giver deres bud på, hvem der bør løbe med det mest eftertragtede priser for 2020/21 udgaven af Premier League.

Ikke overraskende dominerer Manchester City, der tager tre ud af fire titler, som de to eksperter gennemgår.

Første kåring er "Årets spiller", og her er de to ikke i tvivl. Den går til Manchester Citys forsvarsspiller Ruben Dias.

- Jeg sagde i begyndelsen af sæsonen, at hvis denne handel ikke virker, så er det slut med City og Pep. Det kan lyde voldsomt, men han kostede dem 65 millioner pund (561 millioner danske kroner, red.). Han er som (Carles, red.) Puyol. Det er ret specielt, at han har formået at gå direkte ind på holdet og ligne en leder, lyder de rosende ord fra Jamie Carragher, der bakkes op af Gary Neville:

- Dias har overrasket mig ved at dominere trods hans alder. Jeg har spillet med Jaap Stam, Gary Pallister, Steve Bruce, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, og Dias er en af disse spillere, der gør resten af holdet trygge. 

Sæsonens yngste spiller går også til en Manchester City-spiller, hvor eksperterne har været imponeret over Phil Foden.

- Han er ikke bare en god spiller, dem har vi mange af, han er anderledes. Ikke kun blandt de engelske spillere, men generelt for Premier League, vurderer Jamie Carragher.

- Foden er en type spiller, der kun kommer én af i en generation. Så god er han. Han er utrolig. Han kan blive vanvittig, siger Neville.

Eneste spiller der fortjener en kåring, og som ikke kommer fra Manchester City er "Årets handel". Her er de to eksperter dog uenige.

Gary Neville hælder til Edinson Cavani.

- Hvis ikke Cavani havde fungeret, så havde det bare været en ny Falcao, og så havde vi grinet af dem. Det var et sats, og de må have været nervøse, men det gik godt.

Jamie Carragher kigger mod West Hams tjekke Tomas Soucek.

- Han er en typisk David Moyes-spiller, og han har haft stor betydning. Det var et hold, der kæmpede om nedrykning, og nu kæmper de med om Champions League. Han er i mine øjne måske den væsentligste årsag til det.

Sidst men ikke mindst kårede de to eksperter også "Årets manager", og her var de igen enige, selvom gary Neville forbeholder sig retten til muligvis at ændre beslutningen.

- Alle klandrede Pep Guardiola for at ryge ud til Lyon i Champions League sidste år. De kom tilbage efter en kort pause. Jeg synes, det er en af de bedste præstationer fra Pep, der mistede rygraden i Kompany og David Silva. Han har skabt noget nyt, lyder det fra Jamie Carragher.

- Hvis Thomas Tuchel vinder Premier League og får Chelsea i top fire, så er det ham, men hvis ikke går jeg med Guardiola, siger Neville.