Video : Tipsbladet
Superliga

Ny ambition: SL-klub vil i Europa og pokalfinalen

OB har netop lanceret en ny strategi. Blandt målene er europæisk fodbold og en pokalfinale inden for fem år.

Den netop overståede Superliga-sæson var endnu en skuffende en af slagsen for OB, der endte på niendepladen. Men i fremtiden skal det bliver bedre, og derfor har klubben udviklet en ny strategi.

Den præsenterede den torsdag morgen, og den udlægger blandt andet nogle klare sportslige målsætninger:

  • OB skal være en fast del af mesterskabsspillet, altså top 6.
  • Klubben skal spille europæisk fodbold inden for fem år.
  • Holdet skal spille sig i en pokalfinale inden for fem år.

Derudover skal førsteholdstruppen bestå af 30 procent egenavlede spillere, der skal stå for mindst 25 procent af spilletiden. I denne sæson har egenudviklede OB-spillere fået 25,7 procent af spilletiden ifølge CIES Football Observatory.

OB udlægger desuden tre vigtige indsatsområder. Dels en mere tydelig og ensartet spillestil, der skal være "fremadrettet, dynamisk og målsøgende". Derudover:

- Vi ønsker at få både vores unge og vores mere erfarne spillere til at kunne levere på højest mulige niveau i så mange kampe som muligt, og derfor har vi besluttet at investere mere uden for banen. Ved at opgradere staben omkring spillerne antalsmæssigt, bliver der flere ressourcer til at udvikle både holdmæssige og individuelle færdigheder, siger bestyrelsesformand i Odense Sport & Event, Niels Thorborg.

Sluttelig skal OB være bedre på transfermarkedet.

- Når vi bliver fastere i kødet på spillestilen og får flere ressourcer i staben, mener vi, at der er grundlag for at styrke vores indsats omkring køb og salg af spillere, så vi bliver bedre købmænd til gavn for både pointhøst og økonomi. Disse tiltag skal resultere i bedre resultater, mere seværdig fodbold og samtidigt skabe mere stolthed og begejstring omkring klubben, siger Niels Thorborg.

OB's nye strategi gælder for de kommende fem år.