Video : Tipsbladet
Skandinavien

Tidligere SL-spiller: Jeg har grædt fem gange

Danskerklubben Hammarby vandt søndag den svenske pokaltitel. Det rørte den tidligere Superliga-spiller Vladimir Rodic til tårer.

Når der ikke er coronanedlukning, har Hammarby det højeste tilskuergennemsnit i Norden. Men til trods for den massive opbakning havde klubben kun vundet én titel i sin 105-årige historie. Indtil i går.

Hammarby besejrede BK Häcken på straffespark i pokalfinalen, og det rørte Vladimir Rodic. Den tidligere Randers FC- og Silkeborg IF-spiller sad efter kampen alene på de tomme tilskuerpladser og lod indtrykkene synke ind, skriver Fotbollskanalen.

- Det er svært at beskrive. Vi har lige talt om det i omklædningsrummet, og jeg tror ikke, at vi er klar over, hvor vigtigt det her er. Vi har vundet pokalturneringen, og lige nu føles det som normalt. Vi ville bare vinde. Jeg tror, at det kommer til at synke ind lidt senere.

- Det her er kæmpestort. Det er den anden titel i Hammarbys historie og den første i pokalturneringen. Alle vil blive husket i klubbens historie, og det er kæmpestort. Jeg er overvældet, jeg har nok grædt fem gange, siger Rodic til Fotbollskanalen.

Vladimir Rodic er langt fra den eneste Superliga-kending, der kan glæde sig over Hammarbys historiske triumf. Truppen tæller også danskertrioen David Ousted, Mads Fenger og Jeppe Andersen.

Danskerkolonien i Hammerby kan meget vel vokse med 33 procent i løbet af sommeren. Klubbens langvarige flirt med Bjørn Paulsen tyder på at nærme sig sin kulmination.