Video : Tipsbladet
Landshold

Optakt: Tyskland - Danmark

Tyskland og Danmark pudser EM-formen af i en venskabskamp i Østrig onsdag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Tivoli Stadion, Innsbruck, Østrig
Dommer: Julian Weinberger, Østrig 
På TV: Kanal 5
Hashtag: #tysdan #landsholdet #fordanmark

Holdnyt:
Tyskland:
Det sejrsvante tyske mandskab møder op til EM-forberedelseskampen mod Danmark med en slem skuffelse i frisk erindring. I det seneste opgør tabte holdet nemlig 1-2 på hjemmebane til Nordmakedonien i VM-kvalifikationen. Det er også kun et halvt år siden, at tyskerne tabte svimlende 0-6 til Spanien i Nations League.

Den seneste slutrunde var en kæmpe fiasko set med tyske briller. Ved VM i 2018 røg Joachim Löws tropper nemlig ud efter det indledende gruppespil, og dermed blev forsvaret af VM-trofæet en fadæse.

Tyskland har med andre ord tabt lidt flere kampe de senere år, end man sædvanligvis ser fra den kant.

Det ændrer naturligvis ikke på, at truppen er spækket med stjerner, og det er værd at bemærke, at Thomas Müller og Mats Hummels er med igen efter mere end to års fravær.

Joachim Löw har været landstræner siden 2006, men efter EM forlader han posten. Han afløses af Hans-Dieter Flick. 

Tyskland er nummer 12 på FIFA's verdensrangliste - to pladser under Danmark.

Danmark:
Kasper Hjulmands tropper skal spille tre EM-kampe på hjemmebane i Parken, men forberedelserne starter i Østrig, hvor Danmark som bekendt har gode og dugfriske minder fra. For to måneder siden vandt de rød-hvide på imponerende vis 4-0 over Østrig.

Det var Kasper Hjulmands tiende landskamp, og de to nederlag mod Belgien er fortsat de eneste, Danmark har lidt under hans ledelse.

Danmark har en nykåret Champions League-vinder i truppen i form af Andreas Christensen, men det er meget sandsynligt, at han spares mod Tyskland. Christian Nørgaard og Joachim Andersen kommer ikke i aktion, og det samme gælder formentlig Mathias Jensen. 

Foruden Tyskland møder Danmark også Bosnien i en venskabskamp, før EM står for døren.

Karantæner:
Tyskland: Ingen
Danmark: Ingen 

Bud på startopstillinger:
Tyskland (4-3-3): Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger, Gosens - Goretzka, Kimmich, Kroos - Sané, Müller, Gnabry

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Wass, Kjær, Vestergaard, Mæhle - Delaney, Eriksen, Højbjerg - Poulsen, Dolberg, Braithwaite

Profilen:
Thomas Müller har spillet 100 landskampe for Tyskland. Det kunne været blevet til mange flere, hvis det ikke havde været for fraværet de seneste to-et-halvt år. Joachim Löw smed selv Müller af landsholdet i 2018 - sammen med Jerome Boateng og Mats Hummels - som et led i et generationsskifte, men nu er Bayern München-stjernen tilbage, og han glæder sig formentlig ekstra meget til at høre "Deutschland über alles" gjalde ud af højtalerne før kampen mod Danmark.

Vidste du, at..:
Joachim Löws første nederlag som tysk landstræner var mod Danmark. I 2007 vandt det danske landshold 1-0 i Duisburg takket være en scoring af Nicklas Bendtner ti minutter før tid. Löw har stået over for Danmark fire gange - det er blevet til en enkelt sejr.

Dom:
Det bliver formentlig et opgør, hvor de to trænere vil prøve forskellige ting af, og der skal nok komme mange udskiftninger i anden halvleg. Det kan dræbe rytmen i kampen, og man skal ikke forvente, at onsdagens venskabskamp vinder en skønhedskonkurrence. Buddet herfra er, at Tyskland og Danmark deler i porten. 1-1.