Video : Tipsbladet
EM

Legende hylder Hjulmand: Danmark kommer langt

Kasper Hjulmand har en fan i hollandske Rafael van der Vaart.

Den tidligere Superliga-spiller og hollandske landsholdslegende Rafael van der Vaart har fidus til Danmark ved sommerens EM.

Det danske landshold er i gruppe med Belgien, Rusland og Finland, og her er de rød-hvide favoritter til at gå videre sammen med belgierne. Med imponerende præstationer i foråret under landstræner Kasper Hjulmands ledelse samt spillere i alverdens topklubber, har flere udenlandske eksperter også peget på danskerne som en outsider til titlen.

Og det gør Rafael van der Vaart, der har 109 landskampe for Holland og et par slutrunder på cv’et, også over for NOS.

- Jeg tror på Danmark. De har en virkelig god træner, Kasper Hjulmand, som også var træner for FC Nordsjælland. Jeg kaldte dem altid mini-Barcelona. De spillede virkelig fantastisk fodbold. Danskerne kommer langt, siger Rafael van der Vaart ifølge mediet.

NOS’ anden ekspert, kvindelandsholdsspilleren Mandy van der Berg, har ikke lige så store forventninger til det danske landshold.

- Jeg kan ikke se det ske (at et hold gør som Danmark i 1992 eller Grækenland i 2004, red.). Afstanden til topholdene er for stor til det. Jeg kan godt se Polen eller Danmark nå kvartfinalen, men de kommer ikke længere, siger hun.

Rafael van der Vaart har en fortid i dansk fodbold, hvor han optrådte for FC Midtjylland og Esbjerg fB. Hollænderens søn har desuden for nylig fået sin første kontrakt i en dansk klub - læs mere om det her