Video : Tipsbladet
EM

Michael Laudrup kritiserer UEFA: Det var forkert

Michael Laudrup er kritisk over for, at kampen mellem Danmark og Finland blev spillet videre.

Michael Laudrup er kritisk over for, at kampen mellem Danmark og Finland blev spillet færdig lørdag aften.

Kampen blev i første omgang sparket i gang klokken 18.00, men godt tre kvarter senere blev den midlertidigt afbrudt efter en uhyggelig scene, hvor Christian Eriksen kollapsede på banen. Efterfølgende fulgte timer med uvished vedrørende kampen, mens der gradvist kom positive meldinger om Christian Eriksen. 

I sidste ende meddelte DBU, at kampen ville blive genoptaget 20.30, og UEFA skrev, at det var på spillernes opfordring. Spillerne havde nemlig fået valget mellem at spille kampen færdig om aftenen eller søndag klokken 12.00.  

Og at det var valget, er Michael Laudrup meget kritisk over.

- Jeg respekterer utrolig meget, at vores eget hold og Finland gjorde det. Men som jeg allerede sagde tidligere: Når sådan nogle ting sker, er man i sine følelsers vold, og der har man ikke overblik til at tage vigtige beslutninger. Der skal være nogle, der går ind og siger, “Nu gør vi det her og stopper her”. , siger Michael Laudrup og peger på UEFA, før han tilføjer:

- Det er klart, at hvis man får at vide, at man kan fortsætte senere på aftenen eller klokken 12.00 i morgen formiddag. Altså klokken 12.00 i morgen formiddag? Som Peter Møller også siger, så kommer mange af dem ikke til at sove meget. Skulle de så stå op klokken 08.00 i morgen og være i Parken klokken 10.00 for at spille klokken 12.00? Det giver jo heller ingen mening, så at man tager en beslutning så tæt på en så stor følelsesmæssig begivenhed, er forkert. Man skulle bare have sagt, "Vi spiller selvfølgelig ikke mere i aften, og så skal vi nok finde ud af, hvad der er af muligheder." Om man så skulle spille de sidste 50 minutter i morgen aften, i overmorgen, eller om den skulle blive, kunne man finde frem til. Jeg synes, det var forkert. 

Se hele klippet med Michael Laudrup i videoen øverst i artiklen.