Video : Tipsbladet
EM

Bedst og værst: Drømmekasse bliver svær at overgå

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem Skotland og Tjekkiet.

Skotland - Tjekkiet 0-2 (0-1) 

Patrik Schick, 0-1 (42.)
Patrik Schick, 0-2 (52.)

Kampens bedste
Skotland

Skotternes største stjerne er anfører Andrew Robertson, og han var også en af de bedste på dagen. Meget af spillet gik igennem Liverpool-backen, der også var involveret i skabelsen af flere chancer med gode indlæg og afleveringer. Han leverede også en enorm arbejdsindsats og stod for dødboldene.

Tjekkiet
Det er ikke til at komme udenom Patrik Schick, når man skal finde kampens bedste spiller. Den tjekkiske Bayer Leverkusen-angriber scorede to mål og var af den grund helt og aldeles afgørende for sejren.

Men man må retfærdigvis også nævne målmand Tomas Vaclik, som stod en forrygende kamp i malet. Han diskede op med en hel del stærke redninger, og især i midten af anden halvleg stod han for en flot redning på et forsøg fra Lyndon Dykes.

Kampens værste
Det var ikke Lyndon Dykes’ bedste dag på kontoret. Det var ikke meget der lykkedes for angriberen, der til daglig spiller for Queens Park Rangers. Den 188 centimeter høje skotte brændte to store chancer i løbet af kampen, og det var heller ikke mange præcise afleveringer, han diskede op med. Til gengæld var han ikke bange for at gå ind i luftdueller, som han også vandt et par stykker af.

Kampens detalje
EM-slutrundens bedste mål er måske allerede scoret. I hvert fald leverede Patrik Schick det nok hidtil bedste mål, da han scorede til 2-0. Her så angriberen, at den skotske keeper var langt ude af sit mål, og trykkede af. Det var en god idé, for målmanden nåede ikke tilbage, og bolden sejlede flot i mål. Det var et ekstremt godt spark, og den bliver svær at komme udenom, når slutrundens bedste scoring skal kåres.

Ifølge Opta sparkede Schick på mål fra 49,7 yards - svarende 45 meter - og ingen har nogensinde scoret til EM fra den distance.  

Se den vilde scoring i videoen øverst i artiklen.