Video : Tipsbladet
EM

Ansatte Hjulmand: Det overgår min vildeste fantasi

Peter Møller tog et kontroversielt og udskældt valg ved at erstatte Åge Hareide med Kasper Hjulmand som landstræner.

Da Peter Møller i sommeren 2019 besluttede at skifte Åge Hareide ud med Kasper Hjulmand, gjorde han det, fordi han troede på, at det var det rigtige at gøre. Han siger dog til Ekstra Bladet, at han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, at det ville føre til den eufori, der hersker omkring det danske landshold i øjeblikket.

Udskiftningen af Hareide var kontroversiel og i store dele af befolkningen upopulær. Hareide havde ført landsholdet til VM i 2018, var på vej til at føre det til EM 2020, og holdet havde ikke tabt i årevis.

Med landsholdets nuværende succes in mente har de kritiske røster fortonet sig.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi skulle opleve den eufori og begejstring, vi har set den seneste måned. Landsholdet har virkelig samlet hele Danmark, og det er vi utrolig stolte over, siger Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU, til Ekstra Bladet.

Onsdag aften får Kasper Hjulmand og co. muligheden for at føje yderligere alen til succeshistorien om det danske landshold. EM-semifinalen mod England går i gang klokken 21.

Mens Hjulmand høster store roser for sit arbejde med landsholdet, har mange ikke glemt Åge Hareide og det fundament, han lagde. Det mærker selv Hareides søn, Bendik, der modtager tonsvis af beskeder og hilsner på sociale medier.