Video : Tipsbladet
Champions League

Karakterer: Sviatchenko sendte klart signal

Tipsbladet.dk zoomer ind på FCM-spillernes præstationer i Champions League-kvalifikationskampen mod Celtic.

Celtic - FC Midtjylland 1-1 (1-0)
1-0 Liel Abada (39.)
1-1 Evander Ferreira (66.)

Jonas Lössl - 4 bolde
Hvis man trækker scoringen væk, hvor Lössl lignede en spiller, som godt kunne trænge til ferie, så var det en flot kamp. Han kom i vejen for alt andet og spillede dermed en stor rolle i, at det blev 1-1.

Henrik Dalsgaard - 3 bolde
Der er godt med rutine i Dalsgaard, som også havde nok at se til. Det må dog gerne være mere tydeligt, at han har fået en god portion landskampe og været en vigtig figur på Brentford-holdet. Det bliver bare en lille smule blegt.

Erik Sviatchenko - 5 bolde
FCM-anføreren gik forrest og viste sit gamle hjemmepublikum, at han stadig kan finde ud af at forsvare. Det skete med et niveau, som understreger, hvorfor Celtic på rygtebasis har været ude efter at hente ham til klubben igen. Der blev ikke sat en fod forkert, og dermed fik han da også sendt et signal om, at det var forkert af Celtic at lade ham gå i sin tid.

Daniel Høegh - 3 bolde
Han får bevist, at han ikke er helt klar endnu til at være fast starter for et hold som FC Midtjylland, og hvorfor de derfor har hentet brasilianske Juninho ind.

Paulinho - 3 bolde
Det skal blive til meget mere offensivt fra Paulinho. Det er fint med de defensive opgaver, som han løser rigtig fint efterhånden, men det er ærgerligt, at man ikke ser mere fra ham længere fremme på banen.

Raphael Onyedika (82.) - 3 bolde
Det er et spring at gå fra 1. division til Champions League-kval på et par uger, men Onyedika var god til at få det til at se ud som om, at han havde prøvet det før. Han var dog nok hæmmet lidt af, at han måtte spille med 'turban', da han blødte betragteligt 

Evander Ferreira - 4 bolde
Det var et fuldstændig vanvittigt mål af brasilianeren, som nok skal blive set af de rigtige klubbosser rundt om i Europa. Derudover var han den spiller, som gjorde mest for at få midtjyderne i gang offensivt. Dog kan man godt se, at spillerne omkring ham på midtbanen ikke er på det niveau, som han er vant til. Derfor er det vigtigt for dem, at Charles hurtigt falder til.

Mikael Anderson (72.) - 3 bolde
Den jamaicansk-islandske midtbanespiller får lige hevet sig op på de tre bolde. FCM havde deres problemer undervejs i kampen, hvor skotterne virkelig foldede sig ud, og her havde det været godt, hvis Anderson havde løftet sig. 

Anders Dreyer - 1 bold
Der var to situationer, som man vil huske Dreyer for i kampen. Den ene handlede om, at han prøvede at filme sig til et straffespark, hvorefter en modstander prikkede ham i panden og fik sit andet gule kort. Dernæst at han selv fik lov at gå samme vej, da han igen prøvede på at filme.

Junior Brumado (87.) - 2 bolde
Det blev ikke til en specielt god dag for Brumado, som givetvis har potentiale til at blive en god angriber. Han viste, at han godt kunne sidste år mod Ludogorets, men denne gang blev det i den grad ikke til det store.

Pione Sisto - 3 bolde
Der er en tydelig respekt for Sisto fra modstanderne, og klasse fornægter sig selvsagt ikke. Han forsøgte sig med et saksespark, som ikke endte godt. Men han sørger for at lægge presset godt, når det skal gøres. 

Indskiftere

Awer Mabil (ind 72.) - 3 bolde
Nåede lige at komme ind og vise lidt med et godt indlæg, men ellers var det ikke meget, som man så til ham.

Nicolas Madsen (ind 82.) - UB

Mads Hansen (ind 87.) - UB

Joel Andersson (ind 88.) - UB

Træner

Bo Henriksen - 2 bolde
Det er tvivlsomt, hvad den nye FCM-træner kan bidrage med, når holdet er i vanskeligheder. Der er ikke nogen idéer til, hvad de skal gøre taktisk for at komme ovenpå igen, ligesom de har det svært med offensiven. Han har stadig meget at bevise.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.