Video : Tipsbladet
Superliga

SL-profil afslører: Successkifte var tæt på før

Superliga-profilen står søndag over for sin tidligere klub, OB. I dag overvejer han nogle gange, om han blev for længe i den fynske klub.

For godt halvandet år siden, i januar 2020, takkede Mathias Greve af barndomsklubben OB for i stedet at jagte det endelige gennembrud hos ligakonkurrenterne Randers FC.

Skiftet har været en ubetinget succes for kantspilleren. I Randers FC’s gode 2020/21-sæson var fynboen en af de bedste spillere på holdet, der sluttede som sekser i ligaen og vandt pokalturneringen. Kronen på værket var netop triumfen i pokalfinalen, hvor Greve blev dobbelt målscorer og kåret til Årets Pokalfighter.

Søndag skal Mathias Greve så møde sine gamle kolleger fra OB, når kronjyderne tager imod den fynske klub i Superliga-sæsonens anden spillerunde.

"Det er selvfølgelig er lidt specielt, i og med at man har så lang en historie i OB, ikke? Jeg har jo spillet der fra jeg var 12 år til for halvandet år siden. Det har været nogle lidt specielle kampe, og dem ser man lige lidt ekstra frem til," siger Mathias Greve.

Kantspilleren er ikke bleg for at indrømme, at han aldrig blev den succes i OB, som der ellers var lagt op til. I dag kan han også tænke på, om han blev for længe i det fynske.

"Nogle gange tænker jeg, om jeg skulle være skiftet endnu tidligere. Jeg ved faktisk, at Randers havde fulgt mig igennem et par transfervinduer, og det var også tæt på tidligere. Nu er jeg selvfølgelig bare glad for måden, som tingene er faldet ud på her i Randers, og at jeg er blevet den profil, som jeg tror, at mange i OB – specielt trænere og ledere – havde en stor tro på, jeg kunne blive, da de så mig til træning. Fodbold er nogle gange en lidt abstrakt størrelse, og det går ikke altid som man håber. Det gjorde det heller ikke i OB, selvom der også var perioder, hvor det så rigtig fint ud."

Mens Mathias Greve nu i dag overvejer, om han blev for længe i OB, gik han ikke med lignende tanker inden skiftet til Randers FC for halvandet år siden. Tværtimod var han klar til at kæmpe videre for at slå igennem i den fynske klub.

"Jeg tænkte, "Nu skal jeg give den en skalle igen". Jeg startede også inde i de sidste to kampe i efterårssæsonen og havde en tro på, at nu var jeg klar til at gøre det igen. Jeg var ikke klar til at opgive målet om at slå igennem i OB. Der kom så en ny sportsdirektør [Michael Hemmingsen] ind, der så lidt anderledes på tingene, og den dag i dag kan jeg jo bare takke ham," fortæller Mathias Greve.

Tidligere har Randers FC-profilen fortalt, hvordan han følte sig stemplet i OB. Han blev betragtet som en spiller, der kunne levere på træningsbanen i løbet af hverdagene, men ikke i kampene i weekenden. Ifølge Mathias Greve skyldtes det ikke mindst den svingende mængde spilletid og manglende stabilitet. Han kunne starte inde fire kampe i træk, for derefter at blive sendt tilbage på bænken igen.

"Når man har været igennem den mølle tilpas mange gange, bliver man måske også bare stemplet af trænere og omverdenen som ham, der ikke rigtig kan tage det sidste skridt. Så bliver man bare den lette løsning at tage ud efter 60 minutter, når man ikke har fået sat det afgørende aftryk som offensivspiller i løbet af kampen. Der bliver måske tænkt, ‘Det bliver aldrig helt godt alligevel’. Det var måske mere bare min egen fornemmelse, uden at det skal være hovedårsagen til, at det ikke lykkedes."

Der hersker ingen tvivl om, at Mathias Greve og Randers FC har været et godt match, men med gode præstationer kommer der også ofte interesse fra andre klubber.

Med kun halvandet år tilbage af kontrakten skal kantspilleren nok også snart træffe en stor beslutning om fremtiden. Skal kontrakten med Randers forlænges, eller skal han videre? Den 26-årige fynbo vil ikke selv lukke nogle døre endnu.

"Når Randers henter spillere i det hele taget, synes jeg, at de har været sindssygt dygtige til at finde nogle spillere, der er sultne. Spillere, der også håber og tror på, at de kan komme videre fra Randers en dag. Når nogle af de her spillere har gjort det godt i Randers, er de også blevet sendt videre – senest Emil Riis til Preston og André Rømer til Elfsborg."

"Man har også som mål, når man spiller for Randers, at komme videre til noget større på et tidspunkt, hvis man gør det godt. Det har jeg da helt sikkert også ambitioner om. Ikke dermed sagt, at jeg er fuldstændig afvisende over for at forlænge med Randers. De ting kunne også godt gå hånd i hånd, så det er da noget, vi kigger på. Nu er der stadig halvandet år tilbage, så der er ingen stress fra mit vedkommende," slutter Mathias Greve.