Video : Tipsbladet
Superliga

Nyt Brøndby-indkøb: De har fulgt mig i lang tid

Brøndbys første indkøb til forsvaret glæder sig over skiftet til dansk fodbold og de danske mestre.

Det var lidt en "no-brainer", da Rasmus Wiksftröm fik et tilbud om at rykke til Danmark og Brøndby.

Den 20-årige stopper var ejet af IFK Göteborg og udlejet til Eskilstuna i den næstbedste svenske række i foråret, hvor det blev til 11 kampe for førsteholdet.

Nu spiller han for de danske mestre fra Brøndby, hvor der søndag venter et københavnsk derby, og hvor der om små to uger er afgørende Champions League-kvalifikationskampe. 

Som minimum er Wikström og Brøndby sikret en plads i Europa League-gruppespillet, så der er meget at glæde sig over for nyindkøbet.

- Helt sikkert. Det er godt at være her. Brøndby er en fantastisk klub. Jeg har slået dem op, og det er den største klub i Danmark. Det er en fantastisk støtte, og det her er miljøet, jeg vil være i. Stor klub, god støtte, vindermentalitet. Hvor man rent faktisk kan vinde noget, og det kan jeg mærke, at vi kan som gruppe, siger Brøndbys nye stopper til tipsbladet.dk.

Han kan fortælle, at han længe har kendt Brøndbys folk, for interessen i svenskeren er ikke ny.

- Jeg ved, at de har fulgt mig i lang tid. De har kigget på mig, siden jeg var meget ung. I år har de så kigget endnu mere på mig - hver eneste kamp. Jeg mener, jeg hørte om deres interesse i starten af dette år, og så blev det så konkret i løbet af sommeren, siger den svenske stopper.

Han kalder sig for en centerback, der er god på bolden og stærk i luften, og så er han god til at placere sig i forsvaret.

Niels Frederiksen stemmer i.

- Han er en klog forsvarsspiller. Han er rolig i duellerne, men stadig aggressiv. Han stresser ikke, når han bliver presset, og han er god med bolden. Jeg synes, han viser mange gode ting, men det er stadig lidt tidligt. Han er en spændende spiller med et stort potentiale, siger Brøndby-træneren og slår fast:

- Han kan godt være klar til at spille Superliga. Han afløser ikke lige Maxsø én til én, fordi han er ung og kommer fra et lavere niveau, men han kan godt spille Superliga.

Imens suger Rasmus Wikström til sig så meget, han kan, og han håber selv på, at han kan få debut i Danmarks største kamp, FCK mod BIF søndag.

- Det kunne være super sjovt. Det er jo de kampe, man vil spille. Spurgte du mig for nogle år siden, ville jeg være nervøs, men jeg føler mig motiveret og klar til udfordringen, siger han.

Wikström kan fortælle, at han er faldet godt og hurtigt til, fordi han blandt andet kender en af Brøndbys svenske spillere fra tidligere.

- Jeg har været på ungdomslandsholdet med Oskar (Fallenius), så ham kender jeg fra tidligere. Simon (Hedlund) kendte jeg ikke, men jeg har talt med begge, og det er nogle gode fyre. Det er godt, de er her, lyder det.

Forsvarsspilleren, 20 år, har fået en fireårig aftale i Brøndby.