Video : Tipsbladet
Superliga

Før FCK - Brøndby: Det er sjældent så tydeligt

Når FC København og Brøndby brager sammen i søndagens Superliga-runde, er der en klokkeklar tendens hos de danske bettere.

Hverken FC København eller Brøndby er kommet flyvende ud af startblokkene i den nye Superliga-sæson, inden de to ærkerivaler tørner sammen i Parken søndag klokken 16.00.

FC København står med fem point i hånden efter sejren ude over OB i seneste runde imens de forsvarende danske mestre fra Brøndby IF blot har hentet tre point efter tre uafgjorte kampe. 

Men når de to københavnske store klubber mødes søndag, er der ikke den store tro på Brøndby-sejre hos de danske spillere. For FC København ganske klar favorit til at vinde kampen. Både hos Danske Spil og Oddset-spillerne.

-Der er et klart billede af, at spillerne tror mest på en sejr til FCK, og det er sjældent, at spilmønstret er så tydeligt, som det er denne gang, siger Mathias Reimer Larsen, der er oddssætter i Danske Spil.

66 procent af alle spil på udfaldet af kampen er sat på en sejr til FCK, som giver odds 1,90. Det svarer til, at Danske Spil vurderer chancen for en FCK-sejr til at være cirka 50 procent.

-Det er en vurdering, vi også laver ud fra den nuværende situation i de to trupper, hvor Brøndby har mistet mange profiler, uden der er kommet så mange nye ind, mens det ser anderledes ud i FCK, siger Mathias Reimer Larsen.

-Og så betyder det selvfølgelig også noget for oddset, at kampen spilles i Parken, der formentlig vil være fyldt til bristepunktet igen, efter coronarestriktionerne er fjernet, fortsætter oddssætteren.

En Brøndby-sejr i Parken giver odds 3,95, mens der er odds 3,70 på uafgjort.

FCK-bomberne lavere end Uhre
Med favorit-værdigheden hos FCK til at hente sejren er der heller ikke den store overraskelse i, at FCK-angriberbe giver de laveste odds i forhold til at score i kampen. 

Den tidligere Brøndby-topscorer Kamil Wilczek og makkeren Jonas Wind giver henholdsvis odds 2,50 og 2.20 til at score. 

-Og hvis Kamil Wilczek scorer på hovedstød, giver det odds 8, men der er odds 70 på, at han scorer mindst to mål med hovedet, siger Mathias Reimer Larsen.

Hvis sidste sæsons Superliga-topscorer, Brøndbys Mikael Uhre, scorer, giver det pengene 3,20 gange igen.

Inden søndagens kamp skal FC København dog først svede hårdt i Bulgarien, når holdet torsdag aften møder Lokomotiv Plovdiv i Conference League-kvalifikationen i et opgør der ser ud til at blive afviklet i ekstreme varmegrader - læs mere om det her