Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Vejle Boldklub - FC København

Peter Sørensen debuterer som Vejle-træner mod et FC København-mandskab i kamp ét uden Mohamed Daramy.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Jonas Hansen
På TV: Canal 9
Hashtag: #vbfck #sldk 

Holdnyt:
Vejle Boldklub: 
Peter Sørensen er ny mand i spidsen for Vejle Boldklub, og han debuterer på trænerbænken i Nørreskoven mod FC København.

Vejle opgav hurtigt projektet med Carit Falch, og det tog ikke klubben lang tid at få en afløser på plads. De midlertidige afløsere fik blot én kamp ved roret, og den blev tabt 1-3 til FC Nordsjælland.

Peter Sørensen har trænererfaring fra mere end 200 kampe i Superligaen, og det skal blive spændende at se, om han kan vende skuden i Nørreskoven. Den 48-årige jyde er en fleksibel træner, men 4-4-2 er den formation, man oftest ser et Peter Sørensen-hold stille op i. Bliver det også tilfældet med Vejle? Det vil i så fald være nyt i forhold til både Adolfo Sormani, Constantin Galca og Carit Falch.

Vejle Boldklub er sidst i Superligaen med blot et enkelt point, så de skriger efter bedre tider i den jyske traditionsklub.

VB skrev tidligere på ugen kontrakt med den hjemvendte stjerne Dominic Vinicius, men han er næppe med mod FC København.

Til gengæld kan højrebacken Tobias Mølgaard gøre comeback efter en lang pause grundet en fodskade. Han er en del af Peter Sørensens bruttotrup. Det er Heron Crespo da Silva og  Mouhamadou Drammeh også, og de kan begge debutere i Vejle-trøjen mod FCK.

FC København:
For en måned siden sang FCK-fansene Ståle Solbakkens navn i frustration over tingenes tilstand. Nu synges der kun om Jess Thorup.

FC København er inde i en fremragende stime, der senest bød på en imponerende 5-0-sejr over Sivasspor. Løverne har ikke tabt en kamp i denne sæson og er nu oppe på seks sejre i træk. Så stærkt kan det gå i fodboldens verden.

Offensiven sprudler i øjeblikket, men det er samtidig værd at bemærke, at defensiven har fået sat en prop i i forhold til sidste sæon, hvor scoringerne væltede ind. 

Det bliver dog et forandret FCK-mandskab, der går på banen mod Vejle. Mohamed Daramy er væk, og han har med afstand været løvernes bedste spiller i denne sæson. Er FC København klar til en virkelighed uden stortalentet?

Derudover udgik Rasmus Falk i torsdags mod Sivasspor, og det viser sig, at midtbaneprofilen har pådraget sig en baglårsskade, som holder ham ude i de kommende uger.

FC København har desuden Marios Oikonomou på skadeslisten.

Karantæner:
Vejle Boldklub: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-3-3): Brunst - Yamga, Kollinger, James, Davidsen - Custovic, Ezatolahi, Höllsberg - Sousa, Faghir, Emmanoulidis

FC København (4-2-3-1): Grabara - Diks, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Zeca, Lerager - Stage, Biel, Bøving - Wind

Profilen:
Jens Stage er ikke en klassisk offensiv kantspiller, men han spiller pladsen på sin egen måde i FC København, og særligt hans evner i hovedspillet giver løverne nogle muligheder. Han spillede en stor kamp mod Sivasspor torsdag aften og kan gøre ondt på en vaklende Vejle-defensiv, selv om de bør kunne matche Stage i luftspillet. 

Vidste du, at..:
Peter Sørensen har ikke nogen prangende statistik mod FC København. 15 gange har han som cheftræner stået over for løverne i Superligaen, og blot en enkelt gang har han set sit mandskab vinde. Det var i september 2019, da Hobro IK besejrede FC København med 2-1 i et opgør, der bedst huskes for Nicklas Bendtners comeback til dansk fodbold.

Dom:
Vejle skal håbe på en umiddelbar Peter Sørensen-effekt, men det bliver en uhyre svær opgave mod FC København, der er utroligt stærke i øjeblikket. Det vil give Vejle og Peter Sørensen et enormt rygstød, hvis de kan vinde søndag eftermiddag, men FCK er for stærke i øjeblikket og vinder 2-0 i Nørreskoven.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: