Video : Tipsbladet
Champions League

Helt vanvittigt: Ajax-angriber scorer fire mål

Sébastien Haller viser skræmmende målnæse i Ajax' første Champions League-kamp i den nye sæson.

Sébastien Haller rækker ud efter topscorertitlen i den nye Champions League-sæson.

Onsdag aften var Ajax-angriberen på pletten med hele fire kasser, da den hollandske klub smadrede Sporting Lissabon med 5-1.

Hollænderne, som havde Mohamed Daramy på bænken, lægger sig med sejren i spidsen af gruppe C, hvor Dortmund tidligere på aftenen slog Besiktas med 2-1.

Sébastien Haller, der er fransk født, men spiller for Elfenbenskysten, stemplede ind i opgøret allerede i andet minut. Han var godt placeret, da en bold ramte stolpen og dansede ud i feltet, og med hovedet stangede han den i mål.

Syv minutter senere var den pivfarlige angriber på spil igen. Efter et flot forarbejde fra brasilianske Antony gled Haller ind i bolden lige foran mål og skovlede Ajax på 2-0.

Paulinho reducerede for Sporting, inden Steven Berghuis bragte Ajax på pauseføringen 3-1.

Ajax var dermed på vej mod sejren, men Sébastien Haller var ikke færdig. Efter 51 minutter var Antony igen i oplæggerens rolle, da han drejede et fladt indlæg ind til ivorianeren, der igen let kunne score i halvtomt mål.

Med 27 minutter tilbage af opgøret slog Haller det allersidste søm i Sporting-kisten, og han topper nu topscorerlisten i den fornemme europæiske klubturnering.

Også i den hollandske liga er Haller kommet godt fra land. Han har således scoret fire kasser i fire kampe.

Mohamed Daramy kom aldrig på banen.

/ritzau/