Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF

Hverken SønderjyskE eller Brøndby kan tåle at tabe, men der kan kun findes én vinder, når de brager sammen på Sydbank Park.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Sydbank Park
Dommer: Morten Krogh
På TV: Canal 9
Hashtag: #sjebif #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE
Udskiftningen har været stor i SønderjyskE-truppen med mange til- og afgange, og det er træner Michael Boris' opgave at få løst puslespillet og få spillet sin trup sammen.

Det skal han gøre så hurtigt som muligt, hvis ikke SønderjyskE-spillerne skal risikere at få for meget hold i nakken af at kigge opad i tabellen. For det ser ikke godt ud for klubben, der senest tabte 2-1 til OB efter en fin præstation. En fin præstation ændrer bare ikke på, at holdet er under stregen, og at hold som AGF og Viborg, der sidder på pladserne foran dem i tabellen, bare er bedre kørende i øjeblikket.

I det mindste er holdet nu begyndt at score mål igen, hvilket var et stort problem i starten af sæsonen. Her har den nye lejesvend Daniel Prosser været et stærkt lyspunkt.

Lyspunkter er Julius Eskesen og Emil Frederiksen til gengæld ikke, og man skal nok ikke forvente at se dem få alverdens med spilletid i den lyseblå trøje. Eskesen fik et indhop mod OB, men indrømmer selv at han ikke passer ind i spillestilen, og Emil Frederiksen var helt udeladt af truppen, selv om han ikke var skadet. Han er dog blandt de 20 spillere, som er med i bruttotruppen til dagens opgør. Skadet er Patrick Banggaard til gengæld, og han bliver ikke klar.

Mod OB fik Søren Reese sin debut i midterforsvaret, efter at Duplexe Tchamba var strandet i Cameroun på grund af papirarbejde. Han kom dog tilbage til Danmark i fredags, men har altså ikke trænet ordentligt med og må derfor tage til takke med en plads på bænken.

Brøndby IF
De er svære at blive kloge på i denne sæson, Brøndby. Sæsonens hidtil eneste sejr mod FC Midtjylland inden landskampsterminen blev ikke fulgt op på i den efterfølgende runde, hvor Niels Frederiksens tropper blot spillede 1-1 mod Silkeborg på hjemmebane. 

Mod Sparta Prag i torsdagens Europa League-kamp, som sluttede 0-0 på Brøndby Stadion, leverede Brøndby heller ikke ligefrem en sindsoprivende indsats, men ikke desto mindre undgik de at tabe mod et hold, som på papiret er stærkere. Brøndby er i en hård pulje, så alle point er velkomne i klubbens første europæiske gruppespil i 16 år. Det var dog nok hjemmekampen mod Sparta Prag, som Niels Frederiksen havde sat et stort fedt kryds ud for, at der her kunne komme en sejr.

Til gengæld kan Niels Frederiksen glæde sig over, at hans mandskab holdt nullet, hvilket blot var anden gang i denne sæson.

Mod Sparta Prag fik nyerhvervelsen Marko Divkovic sin debut for de forsvarende danske mestre, uden dog at gøre det helt store væsen af sig. Han forventes heller ikke at starte mod SønderjyskE. Norske Henrik Heggheim, som også er ny på Vestegnen, sad på bænken og må fortsat vente på sin debut. Den får han ikke mod SønderjyskE, for nordmanden er ikke en del af truppen. Hvorfor vides ikke endnu.

Mod Sparta Prag vendte Niels Frederiksen tilbage til en bagkæde med tre stoppere, men det forventes, at han skifter tilbage til en firebackkæde mod SønderjyskE.

Blas Riveros er endnu ikke spilleklar efter sin korsbåndsskade fra sidste år. Rasmus Wikström er skadet resten af året, og så er Peter Bjur også ude i noget tid endnu.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Holm, Gartenmann, Reese, Dal Hende - Albæk, Ekani, Kornvig - Hassan, Taiwo, Prosser,

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Hermansen - Bruus, Maxsø, Tschiembe, Mensah - Radosevic - Frendrup, Slimane - Greve - Hedlund, Uhre

Profilen:
Daniel Prosser er lige nu med afstand det mest spændende navn i SønderjyskE-truppen, og det er der en årsag til. Den 27-årige offensivspiller fra Ungarn har indtil videre spillet tre kampe for SønderjyskE, og i alle tre af dem er han kommet på måltavlen. Mod OB senest fik han sin første Superliga-start, men nu bør han være en af Michael Boris' første navne på holdkortet. 

Vidste du, at…
I de seneste syv kampe, de to hold har mødt hinanden i Superligaen, har de skiftedes til at vinde. I det seneste opgør mellem de to hold tilbage i december sidste år vandt Brøndby hjemme 2-1 på mål af Mikael Uhre og Anis Ben Slimane. Fortsætter de i det spor, så vinder SønderjyskE på søndag.

Dom:
Der er meget på spil for begge hold, og ingen af dem kan reelt tåle at tabe. Derfor bør det blive en nervepræget forestilling med masser af fysiske dueller overalt på banen. Brøndby kan have trætte ben efter torsdagens sene Europa League-kamp, men de rejser sig og forværrer SønderjyskE-krisen. 

Derfor vinder Brøndby også 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: