Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 10. runde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Brøndby IF kom tilbage på sejrssporet og FC København genfandt melodien. 

Det er nogle af overskrifterne fra 10. runde i Superligaen, hvor også FC Midtjylland, Silkeborg IF og AGF kunne føje tre point til kontoen. OB og Viborg FF delte i porten søndag eftermiddag.

Vi har set nærmere på de bedste individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 10. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Lawrence Thomas, SønderjyskE (2)
Særligt i første halvleg var australieren en travl mand på Ceres Park, og det kunne godt være endt med en snitter til SønderjyskE, hvis det ikke havde været for Lawrence Thomas, der noterede sig for seks redninger i mandagskampen 

Højre back: Kevin Diks, FC København (2)
Du kan ikke finde ret mange - hvis overhovedet nogen - højrebacks på verdensplan, der har været lige så målfarlig i denne sæson som Kevin Diks. FCK-profilen scorede sit sæsonmål nummer seks, hvis man tæller alle turneringer med, og han "assisterede" desuden Mads Døhr Thychosens selvmål. FC København har fået valuta for transferkronerne. 

Central forsvarer: Sigurd Rosted, Brøndby IF (1)
Sigurd Rosted havde en afgørende pande med i sejrsmålet, og defensivt var han et anker for Brøndby. Nordmanden vandt alt i luften og var dygtig til at positionere sig i forhold til AaB's offensivspillere. Desuden havde han et godt øje for fremadrettede afleveringer. 

Central forsvarer: Henrik Dalsgaard, FC Midtjylland (2)
Den tidligere landsholdsspiller er formstærk i øjeblikket, og i midtjydernes 1-0-sejr over Randers FC var han banens bedste. Spillede med et stort overskud, at det rystede ham ikke, at han fik en ny makker, da Erik Sviatchenko måtte udgå med en skade. 

Venstre back: Christian Sørensen, Viborg FF (2)
Har han været Superligaens bedste venstre back i denne sæson? Han bør nævnes, hvis den diskussion dukker op. Særligt offensivt gør Christian Sørensen det forrygende for Viborg FF, og søndag var ingen undtagelse. Han kreerede seks målchancer mod OB, hvoraf tre af dem kan karakteriseres som åbne målchancer, så det var helt fortjent, at han forlod banen med en assist. Christian Sørensen er med afstand den mest chanceskabende spiller i Superligaen i denne sæson. Han er noteret for 43 - nummer to på listen er Simon Hedlund med 30.

Højre midtbane: Sebastian Jørgensen, Silkeborg IF (2)
Silkeborg-spilleren blev dobbelt målscorer for anden gang i denne sæson, og det var afgørende for oprykkernes vigtige sejr over Vejle. Kent Nielsen har mange offensive strenge at spille på, og en veloplagt Sebastian Jørgensen klæder Silkeborg-mandskabet. 

Central midtbane: Anis Ben Slimane, Brøndby IF (1)
Flot præstation af Brøndby-spilleren, der især offensivt foldede sig ud. Anis Ben Slimane assisterede Mikael Uhre ved udligningen, og han var dygtig til at finde rummene på AaB's banehalvdel. 

Central midtbane: Pep Biel, FC København (2)
Efter to Superliga-kampe uden scoringer var Pep Biel tilbage i målscorerens rolle, da han lobbede FC København på 4-1 i Farum. Spanieren var også involveret i målet fra Isak Bergmann Johannesson og viste masser af gennemslagskraft i offensiven. 

Venstre midtbane: Jon Dagur Thorsteinsson, AGF (1)
Fra skuespiller til matchvinder. I denne runde var det ikke islændingens hang til at lade sig falde, der løb med overskrifterne, men derimod hans evner som fodboldspiller. Jon Dagur Thorsteinsson scorede det enlige mål for AGF mod SønderjyskE, og det kronede en flot indsats. 

Angriber: Mikael Uhre, Brøndby IF (3)
Mikael Uhre skal bevise, at han ikke bare er et "one season wonder", og det er han godt i gang med. Efter to scoringer mod AaB er Uhre nu delt topscorer i Superligaen, og Brøndby skal krydse fingre for, at den skade, der tvang angriberen til at udgå, ikke er alvorlig. 

Angriber: Jonas Wind, FC København (2)
FC København scorede fem gange mod FC Nordsjælland, og Jonas Wind noterede sig ikke for et eneste af dem. Betyder det, at han svigtede som angriber? Nej, absolut ikke. Jonas Wind var eminent til at sætte sine holdkammerater i scene - det så man blandt andet, da han lobbede bolden til Kevin Diks og senere assisterede Pep Biel med ryggen til målet. Fremragende præstation. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.