Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Superligaens 5 bedste venstre kantspillere

Tipsbladet.dk's tema med at vurdere de bedste spillere i Superligaen fortsætter. Her er de bedste fem venstre kanter i dansk fodbolds bedste række.

Vi er halvvejs i Superliga-grundspillet, og i den anledning har tipsbladet.dk valgt at se nærmere på, hvem der er de absolut bedste spillere i dansk fodbolds bedste række.

I sommer blev der tilføjet en masse nye og spændende spillere til Superligaen, og nogle af dem er da også at finde på de forskellige top fem-lister, vi bringer frem mod næste runde i Superligaen.

Tipsbladet.dk rangerer de fem bedste på hver position - denne gang er vi nået til de fem bedste venstre kanter i Superligaen. Nogle spillere er måske ikke klassiske kanter, men vi har vurderet, at de hører mere hjemme på denne liste end på listen over angribere, højre kanter eller centrale midtbanespillere.

Her er de fem bedste venstre kantspillere i Superligaen:

5. Nicolai Vallys, Silkeborg IF

Nicolai Vallys har haft en atypisk vej mod Superligaen, der er gået via seriefodbolden. Har ikke altid har været det største talent, men i stedet har han formået at tilpasse og vænne sig til niveauet i de klubber og rækker, han har spillet i. Og nu er han altså Superliga-spiller - og tilmed en god én af slagsen. Arbejder hårdt i kampene, har fart og kan afslutte. Indgår godt i kombinationsspillet med venstrebacken og har en evne til altid at komme frem til en mulighed eller to i en kamp.

4. Andreas Schjelderup, FC Nordsjælland

Mens Nicolai Vallys har skullet gennem seriefodbolden for at nå Superligaen, har Andreas Schjelderup altid været et kæmpe talent. Den 17-årige nordmand er allerede en god Superliga-spiller, og om kort tid bliver han en formentlig en rigtig god Superliga-spiller. Er fast mand i FCN og ligner på mange måder en spiller, der løfter sit spil og brager igennem i en sæson, inden han som Mikkel Damsgaard bliver solgt til en større udenlandsk klub og liga.

3. Lucas Andersen, AaB

AaB'eren er svær at bedømme, da han er korsbåndsskadet, og derfor må han nøjes med en øjeblikkelig tredjeplads. Det er ikke til at sige, hvilken udgave der næste år vender tilbage. Men teknik, overblik og målfarlighed har Lucas Andersen altid besiddet. Han er en elegant type, der formentlig stod til at blive solgt til udlandet igen, efter han for et par år siden vendte hjem til Nordjylland. Nu er han i stedet i gang med at genoptræne.

2. Jon Dagur Thorsteinsson, AGF

Er både elsket og hadet i Superligaen. En ultra-aggressiv, konfrontatorisk person, der godt kan lide en konflikt på banen og i øvrigt rager en del kort til sig, fordi han både er verbal samt til tider alt for hård ved modstanderne. Når man ser bort fra dette, må man sige, at islændingen er en glimrende spiller. Han er målfarlig og med et godt blik for medspillerne, og så har han den ild og aggressivitet i sit spil, som David Nielsen værdsætter, og som på en måde er AGF's DNA.  

1. Pione Sisto, FC Midtjylland

Han er ikke lige så god, som han tidligere har været, og man kan lidt frækt spørge, om vi har set det bedste fra Pione Sisto, der bragede igennem og tog til udlandet for fem år siden. Han har stadig gode kvaliteter og er vigtig for FC Midtjyllands spil. En super dygtig individualist, der har scoret et par gange og lagt op til et par mål i denne sæson. Scorede otte gange i sidste sæson og virker til at have fundet ro efter returen til Ikast og Herning.

Fotos: Getty Images