Video : Tipsbladet
Superliga

Angriber fodboldracisme: Pinligt det sker i 2021

MENING: Racisme har ingen plads i fodbold, uanset hvilke dårlige undskyldninger, man forsøger at finde for racistiske udfald på sociale medier og stadion.

Randers FC's Tosin Kehinde fejrede efter søndagens sejr over AGF den gode dag med et positivt opslag på det sociale medie Instagram om topholdets sejr over lokalrivalen.

Det fik et kedeligt efterspil, som Kehinde selv gjorde opmærksom på tirsdag, hvor han havde modtaget flere racistiske beskeder på sit opslag om søndagen.

AGF har onsdag i meget klare vendinger taget afstand til de ubehagelige, racistiske beskeder, Randers-spilleren har modtaget, og Kehinde har gjort opmærksom på, at han også har fået et væld af støttebeskeder, herunder fra AGF-fans, der tager afstand til de ubehagelige beskeder.

Men det er langt fra første gang, at sorte fodboldspillere er i den verbale og elektroniske skudlinje, og det er mildt sagt trist at se, mener Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

- Vi har senest set det i denne uge, hvor Randers' Tosin Kehinde har fået nogle tåbelige beskeder på sociale medier, efter Randers slog AGF. AGF's Mikael Anderson og AGF selv har på sociale medier tydeligt sagt, at det overhovedet ikke er noget, de vil acceptere eller stå model til.

- Jeg kan ikke påstå, at det overrasker mig her i 2021, selvom det burde gøre det.

- Det hører simpelthen ingen steder hjemme. Det skal bare stoppe. Man er ikke edgy, man er ikke en sej frihedskæmper, der kæmper mod nogle uretfærdige samfundsnormer, bliver undertrykt eller knægtet. Det er bare noget fis, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør.

- Man skal da ikke skrive det på et socialt medie, selvom man føler, det er en fodboldspiller, der er lidt fjern, og som bare skal kunne tage, at man fyrer noget racistisk lort af, fordi det er en fodboldspiller, og man derfor skal kunne holde til det.

Se hele indlægget i den video, der ligger i toppen af denne artikel.

Læs yderligere om sagen i denne artikel.