Video : Tipsbladet
Superliga

Kalder ny Brøndby-spiller for en åbenbaring

Han har ikke spillet særlig mange minutter siden skiftet i sommer, men der er store forventninger til ham i Brøndby-lejren.

Efter en langsom start på Brøndby-tilværelsen siden skiftet fra norske Viking FK i sommer, er Henrik Heggheim lige så stille og roligt ved at spille sig ind på Brøndby-holdet.

Den norske midtstopper er startet inde i de svære Europa-kampe mod Lyon og Rangers, ligesom han også indtog pladsen ved siden af Andreas Maxsø i søndagens imponerende derby-sejr over FC København. 

Her har den 20-årige nordmand vist en særlig ro, når han selv har bolden, og det er noget, som giver ham en stor stjerne hos Brøndbys trænerteam. Det fortæller klubbens assistenttræner, Martin Retov, til tipsbladet.dk.

- Henrik er på vej ind på holdet og bidrager med noget rigtig godt i fase et, altså opbygningsspillet, der synes jeg virkelig, har han været en åbenbaring for os. Han kan sætte spillet frem i banen og er dygtig til at finde sine medspillere i det næste led. Der synes jeg, han har været god, vurderer Retov. 

Henrik Heggheim spillede også en glimrende kamp mod FC København i søndags, men blev alligevel skiftet ud, da der manglede et kvarters tid til fordel for en anden nyerhvervelse Kevin Tshiembe. Årsagen, forklarer Retov, var dog træthed efter en hård periode. 

- Det var ren og skær træthed. Han havde også spillet på Ibrox torsdag aften. Han kommer ind og spiller to kampe inden for 72 timer på meget højt niveau, og det var to meget højt intense kampe. Så det var mere fordi, at vi ikke skal køre ham helt i sænk her fra starten.

Selv om Heggheim er begyndt at spille mere, så vil Brøndby-trænerteamet dog ikke lægge sig fast på, at han nu er fast mand i defensiven. Det hjælper dog, at han har nogle klare spidskompetencer, men konkurrencen er hård.

- Tshiembe (Kevin, red.) har også spillet meget, Sigurd (Rosted, red.) er inde i en god periode lige nu, og Maxsø er selvfølgelig kaptajn. Så der er de her fire spillere til tre pladser, som også kan roteres lidt, og det er jo kun en fordel for os, at vi kan sige, hvad er det for en type, vi har brug for i den kommende kamp.

- Jeg synes, at det har været godt at få Henrik ind som et alternativ til de andre, så vi ikke nødvendigvis skal spille med de samme hver gang, men at vi kan kigge lidt mere på opgaven og sige: "Okay, i den her kamp har vi måske brug for en bedre fase et", og der kan Henrik måske supplere med noget, som nogle af de andre kan supplere med i nogle af de andre kampe, forklarer Brøndby-assistenten. 

Henrik Heggheim var ikke med senest mod Aalborg Freja, da Brøndby spillede sig videre i Sydbank Pokalen.

Henrik Heggheim skiftede i sommer til Brøndby, og flere medier meldte om en pris cirka otte og ni millioner danske kroner.