Video : Tipsbladet
1. division

Tvivl om klubejere i 1. div: Er det narkopenge?

Både Esbjerg, Helsingør og Fremad Amager har skjult deres ejere.

Der er over de seneste år kommet en del udenlandske ejere af danske divisionsklubber, og hvor nogle af dem er nemme at finde frem til, så er der også nogle, som er lidt vanskeligere. 

Det skriver Ekstra Bladet, som kan fortælle, at både Fremad Amager, FC Helsingør og Esbjerg fra 1. division ikke har offentliggjort deres reelle ejere. 

Den slags er noget, som bekymrer Jesper Olsen, der er formandn for organisationen Transparency International Danmark, der arbejder med at oplyse om og bekæmpe korruptoin. 

- Når vi ikke ved, hvem de egentlige ejere er, ved vi reelt ikke, om det er narkopenge, terrorpenge, ærlige penge, eller om bagmændene overholder menneskerettighederne, siger han og fortsætter:

- Og dermed ved vi heller ikke, hvem der i sidste ende får del i et eventuelt overskud, lyder det fra Jesper Olsen.

De tre klubber fra landets næstbedste række har svaret ganske blandet tilbage. EfB har slet ikke svaret, mens Fremad Amager-direktør Allan Ravn har meldt, at han ikke ønsker at udtale sig om, hvem der ejer 'Waterfront', som står som ejer af klubben.

Endelig har FC Helsingør-direktør Jim Kirks fortalt, at deres ejerskab består af enkeltpresoner, familie og amerikanske erhvervsfolk. 

I Esbjerg har ejergruppens talsmand Paul Conway senest fortalt om, at man arbejder på at overtage endnu en klub. Læs mere om det her.