Video : Tipsbladet
VM

På slap line i Qatar: Stjerne scorer på Schmeichel

Peter Schmeichel er sammen med en række andre tidligere fodboldspillere i Qatar for at se Formel 1 og promovere VM-slutrunden.

Dags dato er på flere måde en vigtig en af slagsen for Qatar. Den 21. november 2021 afholder landet Formel 1-grandprix, og om præcis et år venter åbningskampen ved fodbold-VM.

Derfor er en række tidligere fodboldspillere, herunder Peter Schmeichel, i Qatar i disse dage. Her skal de blandt andet se motorløb og være med til at reklamere for slutrunden næste år.

Som en del af festlighederne deltog Peter Schmeichel tidligere i en straffesparkskonkurrence. Blandt sparkerne var Formel 1-køreren Carlos Sainz, der scorede stensikkert, som man kan se i videoen her:

Det er dog ikke kun forbundet med sjov og ballade, at Schmeichel, en række andre tidligere topspillere og FIFA-præsident er i Qatar. De kommer nemlig til at indgå i det lokale diktaturs propaganda med VM-slutrunden i centrum.

Sådan siger Stanis Elsborg, der er senioranalytiker ved Play the Game, som arbejder for demokrati, ytringsfrihed og gennemsigtighed i sportens verden.

- Weekendens Formel 1-løb i Qatar har vist, hvor dygtige Qatar er i deres evne til at bruge sporten i deres propaganda. Det ene minut forsøger Peter Schmeichel at redde straffespark fra Carlos Sainz i et straffesparkshow i anledning af, at der et år til at VM i Qatar begynder. Så ser vi fodboldstjerner som Cafu, John Terry, Andrea Pirlo og Samuel Eto’o på plads til Qatars første Formel 1-løb.

- Kronen på værket er selvfølgelig David Beckham, Qatars nyudnævnt ambassadør for VM, der det ene øjeblik fanger alverdens fotografers blitzlys, mens han fotograferes med alle Formel 1-stjernerne, for bagefter at stille op til den ene selfie efter den anden med den qatarske elite.

- Endeligt har han sikkert også fået muligheden for at snakke med FIFA’s præsident Gianni Infantino, som også var tilstede, om “The best world cup ever” næste år i Qatar, som alverdens fodboldkoryfæerne nu glædeligt stiller sig til rådighed for at promovere - og det sker jo fuldstændig ukritisk i forhold til de massive menneskerettighedsproblemer, som omgiver slutrunden, for ikke at tale om den tunge korruptionssky, som forsat hænger over Qatar.

Foruden de nævnte Yaya Touré, Nigel De Jong, Tim Cahill, Patrick Kluivert og Juan Pablo Angel blandt de tidligere spillere, der deltager