Taber igen: Dårligste SønderjyskE-hold i 20 år

AaB kom mandag tilbage i Haderslev, hvor Sønderjyske har leveret sin dårligste total efter 16 runder i 20 år.

Sønderjyske er fortsat i krise, efter at bundholdet mandag løb ind i endnu et nederlag.

AaB vandt 3-1 på udebane i Haderslev, selv om hjemmeholdet kom foran efter en halv times spil.

Dermed er Sønderjyske stadig kun på ni point.

Det er klubbens næstdårligste præstation nogensinde efter 16 runder i Superligaen.

Der blev senest hentet færre end ni point efter 16 runder for 20 år siden, da klubben spillede sin første sæson i landets bedste række.

Dertil er holdets 10 mål det laveste antal efter 16 superligarunder i klubbens historie.

Hjemmeholdet spillede meget direkte i mandagens opgør mod AaB, mens nordjyderne var mere tålmodige i boldomgangen. Der kom til gengæld mere direkte spil i AaB’s rækker, da Sønderjyske bragte sig foran.

Efter en halv times spil kom VAR i spil, da målmand Jacob Rinne og Faris Moumbagna stødte sammen på kanten af AaB-feltet. Det gav et straffespark til Sønderjyske, som Emil Holm satte sikkert ind bag AaB-keeperen.

Der gik ikke mange minutter, før Kasper Kusk brød igennem på AaB’s venstre side. Indlægget blev rettet af og endte ved Louka Prip, der udlignede for gæsterne.

Kort inde i anden halvleg bragte gæsterne sig foran. Prips mislykkede skud på mål blev opfanget af Kasper Kusk, og fra klos hold satte offensivspilleren bolden sikkert ind bag målmand Lawrence Thomas.

Til sidst gjorde Louka Prip det også til 3-1, da han tog en solotur gennem Sønderjyske-feltet og fuldendte en storslået præstation.

Med nederlaget er Sønderjyske nu uden sejre gennem syv superligakampe.

AaB hopper op på en tredjeplads i Superligaen og stryger dermed forbi Brøndby og Randers.