Video : Tipsbladet
Europa League

Nu bliver FC Midtjyllands europæiske liv afgjort

FC Midtjylland har alle chancer for at gå videre i Europa League. Nu er tiden inde til at gribe dem.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Ludogorets Arena, Razgrad
Dommer: Tobias Stieler, Tyskland
På TV: TV2 Sport
Hashtag: #ludfcm #sldk

Holdnyt:
Ludogorets:
Bulgarerne har kun fået ét point i gruppespillet: Det var dét, de fik i første opgør mod FC Midtjylland i september.

Dermed har Ludogorets udspillet sin rolle i gruppespillet. Holdet kan hverken nå andenpladsen eller tredjepladsen, som ellers giver adgang til Conference League i foråret. Dermed har det kun æren at spille for.

Ludogorets går ind til kampen i fin form. Siden den seneste Europa League-kamp (1-0-nederlag til Røde Stjerne) har holdet spillet tre ligakampe og vundet dem alle med en samlet målscore på 8-3. Især 2-0-sejren over CSKA Sofia, der er nærmeste efterfølger i tabellen, er værd at bide mærke i.

Holdet mangler fortsat veteranerne og de skiftende anførere, Wanderson og Anton Nedyalkov. De har siddet ude med skader i en længere periode og kommer ikke i kamp før 2022.

FC Midtjylland:
Det har været en besynderlig måned, hvad angår resultater, for FC Midtjylland. Holdet tabte ligakampene mod AGF og Brøndby IF samt spillede uafgjort mod bundholdet Vejle Boldklub. Til gengæld har man slået Braga i Europa League og senest Brøndby 2-0 i pokalturneringen.

Sejren over Braga var afgørende for, at FCM stadig lever i turneringen. Hvis det ikke havde været for de tre point, ville chancen for at nå andenpladsen og dermed videre avancement være udspillet.

Faktisk kan FCM tage førstepladsen, hvis Braga og Røde Stjerne spiller uafgjort. Hvis FC Midtjylland omvendt slutter på tredjepladsen, går holdet videre til knockoutkampene i Europa Conference League i det nye år.

Karantæne:
Ludogorets: Ingen
FC Midtjylland: Raphael Onyedika

Bud på startopstillinger:
Ludogorets (4-2-3-1): Padt – Ikoko, Plastun, Terziev, Pinas – Badji, Goncalves – Despodov, Cauly, Yankov – Sotiriou

FC Midtjylland (3-4-3): Lössl – Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho – Andersson, Cajuste, Evander, Paulinho – Isaksen, Brumado, Sisto

Profilen:
Den tidligere Superliga-angriber Pieros Sotiriou er brandvarm for Ludogorets og har scoret fem mål holdets seneste tre kampe. Han har i det hele taget scoret flittigt med 16 kasser i 27 kampe i denne sæson. I Europa League er det dog kun blevet til ét mål i fem kampe.

Vidste du, at..:
Ludogorets har gang i sit femte Europa League-gruppespil på stribe. Det er den længste aktive stime. Til gengæld har holdet kun fået ét point i nu 11 kampe i denne og seneste sæson.

Dom:
Ludogorets har været gruppens dårligste hold, og det skal FC Midtjylland udnytte. Med en sejr er de danske vicemestre sikre på at blive mindst nummer to.

Buddet herfra er, at FCM vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: