Video : Tipsbladet
Generelle

Tyrkisk landshold i store problemer efter kontroversiel jubelscene

Tyrkiet har kurs mod EM, men fredagens kamp mod Albanien kan nu få et efterspil.

Det tyrkiske landshold var fredag aften tæt på en mindre katastrofe, da man i hjemmekampen mod Albanien stadig ikke havde formået at score efter 90 minutter.

I de døende sekunder formåede Everton-angriberen Cenk Tosun dog at heade bolden i netmaskerne, og dermed sikrede Tyrkiet sig en 1-0-sejr, der betyder, at man fører sin EM-kvalifikationsgruppe foran de franske verdensmestre.

UEFA vil undersøge
Kampen mod albanerne kan dog nu få et træls efterspil for Tyrkiet, idet Tosuns sejrsmål blev fejret på en måde, som nu har igangsat en UEFA-undersøgelse. Det skriver Voetbalprimeur.be.

De tyrkiske spillere lavede således en militærsalut til ære for de tyrkiske soldater, der trods international fordømmelse foretog en invasion i det nordlige Syrien i denne uge. Invasionen var rettet mod kurdiske tropper. UEFA har dog fastsat klare regler om politiske aktioner, og ifølge talsmand Philip Townsend har unionen nu besluttet sig for at undersøge episoden.

Det forlyder, at Tyrkiet risikerer at skulle spille en af sine kommende hjemmekampe uden tilskuere. Tyrkerne kan dog også være heldige at slippe med en bøde.