Video : Tipsbladet
Generelle

Hvad er der sket med Mbappé?

Det er snart et år siden, at Kylian Mbappé senest scorede i Champions League. Hvad er der galt?

'Ude af form og udmattet. Hvad er der sket med Mbappé?' 

Goal har taget et kig på PSG-stjernen, der i den seneste tid har lignet en skygge af sig selv. 

- Selvom hans målsnit stadig er højt i Ligue 1, så har den franske verdensmester haft svært ved at finde formen i Champions League, lyder det således fra Goal-skribenten Robin Bairner. 

Misser få kampe
Bairner peger på, at der ikke er noget underligt i, at man i Paris Saint-Germain i højere grad prioriterer at få forlænget med Mbappé end Neymar, selvom brasilianerens statistiske output er en anelse mere imponerende end franskmandens. 

Begge stjerner rykkede til Paris i 2017, og siden da har Neymar leveret 1,26 mål eller assist per kamp for den franske klub. Mbappé ligger på 1,16. 

- Men hvad angår ren pålidelighed, så er der intet at rafle om mellem de to spillere, skriver Bairner, der peger på det interessante faktum, at Mbappé siden 2017 har spillet 41 flere kampe for Paris Saint-Germain end Neymar. 

Det svarer næsten til en hel sæson, påpeger Bairner, der derfor spørger, om Mbappés 'stædige pålidelighed og ønske om at spille kan være en medvirkende faktor i hans formdyk?' 

'Et marathon'
Bairner peger på det opsigtsvækkende i, at det er næsten et helt år siden, at Kylian Mbappé senest scorede i Champions League. Samtidig er det værd at huske, at den unge superstjerne allerede har spillet hele 234 kampe på seniorniveau, hvilket kan have medført udmattelse. 

Mbappé erkendte, at det var 'kompliceret' at kæmpe sig hurtigt tilbage, så han kunne blive en del af de sidste Champions League-kampe i sidste sæson, efter at han pådrog sig en slem skade i en pokalkamp. 

- Jeg har følelsen af, at det er kamp nummer 60 og ikke kamp nummer ni. Vi har haft et marathon af kampe. Typisk får man en ferie, når man når Champions League-finalen. Men vi nåede frem til finalen, uden at have tid til at hvile, lød det ifølge Paris Saint-Germains egen hjemmeside fra Mbappé. 

Ukarakteristisk anonym
Bairner peger på, at Mbappés store talent har været i stand til at camouflere franskmandens træthed i den hjemlige liga, hvor modstanden er mere overkommelig. 

- Men mod stærkere modstandere som Manchester United og RB Leipzig har han været ukarakteristisk anonym, lyder det fra skribenten.

Bairner bed i weekenden mærke i, at Mbappé brændte en håndfuld oplagte chancer i 2-2-kampen mod Bordeaux. Og Goal-skribenten reflekterer over, om de manglende pauser og de konstante Real Madrid-rygter måske har været overvældende for den unge angriber. Og det voldsomme kampprogram i denne sæson betyder, at der, ifølge Bairner, godt kan gå en rum tid, før vi igen får en Mbappé i topform at se igen.