Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-chefens plan: Vi kan blive sindssygt stærke

Jess Thorup ser frem til foråret med stor optimisme. Det kommer nemlig i kølvandet på et efterår, der kunne være gået langt værre.

- Det er fantastisk at være tilbage – særligt sådan en dag som i dag, hvor solen skinner. Lad os håbe, at solen kommer til at skinne på FCK i det her forår. 

Jess Thorup smiler om kap med solstrålerne på Jens Jessens Vej på Frederiksberg, hvor FC København-truppen har genoptaget træningen efter en kort juleferie. Forude venter en halvsæson, hvor løverne har et altoverskyggende mål - FC Midtjylland skal vippes af førstepladsen.

Der er godt fyldt op på træningsbanen, og det er ikke et syn, FCK-træneren har været vant til. I det meste af efteråret væltede det ned med skader i FC København.

Nu ser det bedre ud, og det er helt sikkert også én af grundene til, at Jess Thorup står og smiler der i solskinnet.

- Vi kom rigtig godt ud af et efterår, hvor der var bølgegang. Jeg tror, at det efterår, vi havde, bliver guld værd for FCK. Der var nogle, der faldt fra, men andre steppede op, og nogle af vores unge fik uvurderlige minutter, som jeg er sikker på vil få betydning på sigt. Både i forhold til at vinde titler og i forhold til store salg, siger Thorup og fortsætter:

- Når det er sagt, er vi ikke i nærheden af at være, hvor vi gerne vil være – hverken placeringsmæssigt eller spillemæssigt. Der vil al mit fokus være på at finjustere tingene, og jeg synes, vi er sindssygt godt rustet til det her forår. 

FC København er som nævnt to point efter FC Midtjylland, og det må siges at være til at indhente. I store dele af efteråret haltede FCK noget længere efter rivalerne.

Jess Thorup medgiver da også, at han føler, det kunne være gået langt værre for FC København i første halvdel af sæsonen, end det gjorde.

- Ja, det er der slet ingen tvivl om, og det har vi også snakket om internt. At vi formåede at holde trit med topholdene på trods af de udfordringer, vi stod med, giver os en fornemmelse af, at det, vi kommer med her i foråret, gør os sindssygt godt rustet. Vi har en bredere trup og en mere homogen trup, siger han.

Han peger på særligt ét område, der skal forbedres i foråret.

- Vi er vildt gode, når vi rammer vores topniveau, men vi har været for svingende i perioder og har sat for mange point til i slutningen af kampene. Vi skal være bedre til at dominere kampene over 90 minutter, og kan vi det, bliver vi sindssygt stærke, lyder det fra Jess Thorup.

FC Københavns første kamp er på hjemmebane mod OB den 20. februar.